ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Συντριπτικά υπέρ εξόδου οι Βρετανοί - Χαρές Ντ. Τραμπ

Ανησυχίες για διάσπαση του ΗΒ - Μέρκελ, οι πόρτες της ΕΕ παραμένουν ανοικτές

Αν και οι Εργατικοί υποστηρίζαν πως είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να γίνουν κρίσεις για το αποτέλεσμα, εν τούτοις μεγάλη πλειοψηφία με 361 εδρών εξασφάλισε το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον και το ΝΑΙ στην έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ είναι γεγονός. 


202 έδρες είναι η δύναμη των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν  που αντιτάχθηκε στην έξοδο, σε σύνολο των 650 μελών της Βουλής των Κοινοτήτων.

Αψηφώντας την βροχή και το κρύο οι Βρετανοί προσήλθαν μαζικά στις κάλπες για να αναδείξουν τα 650 μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η μεγάλη συμμετοχή των 46 εκατομμυρίων  εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έκρινε το αποτέλεσμα.

«Οι πόρτες επανόδου στην ΕΕ παραμένουν ασφαλώς ανοικτές στη Μεγάλη Βρετανία»

«Χαίρομαι για τη συνέχιση της συνεργασίας μας για τη φιλία και μια στενή εταιρική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες μας», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος σε ανακοίνωση του εκπροσώπου της στο Twitter.

«Θέλουμε η Μεγάλη Βρετανία να παραμείνει ένας στενός εταίρος και μετά το Brexit, τόσο στο οικονομικό επίπεδο όσο και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Χάικο Μάας στον περιφερειακό όμιλο ΜΜΕ Funke.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΑΜΠΕ,  ο υπουργός, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου, εκτίμησε μάλιστα ότι οι Βρετανοί έχουν το δικαίωμα να επανέλθουν στο ευρωπαϊκό μπλοκ αν κάποτε το επιθυμήσουν. 

«Οι πόρτες της ΕΕ παραμένουν ασφαλώς ανοικτές στη Μεγάλη Βρετανία», διαβεβαίωσε. Αλλά προς το παρόν ο Μπόρις Τζόνσον έχει «μια καθαρή εντολή να φέρει σε πέρας το Brexit», εκτίμησε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Ανησυχίες των Χριστιανοδημοκρατών για διάσπαση του ΗΒ

Άλλη αξιωματούχος του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η Καταρίνα Μπάρλεϊ, εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο διάσπασης μετά τις βρετανικές εκλογές.

«Ανησυχώ πολύ για το ενδεχόμενο μιας διάσπασης του Ηνωμένου Βασιλείου, [καθώς] οι αντίπαλοι του Brexit είναι ιδιαίτερα πολλοί στη Σκοτία ή ακόμη στην Ουαλία», δήλωσε στη δημόσια ραδιοφωνία.

Στη Σκοτία, οι εθνικιστές του SNP σημείωσαν σαφή άνοδο.
Τα αποτελέσματα που είχαν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα το πρωί επιβεβαίωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία των Συντηρητικών, που είχαν να ασκήσουν τέτοιο έλεγχο στο βρετανικό Κοινοβούλιο από την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ενδεχομένως να μην παραμείνει και τόσο... ενωμένο

Τα αποτελέσματα στην Βρετανία δείχνουν ότι θα προχωρήσει γρήγορα το Brexit, η καθαρή νίκη των Συντηρητικών θα προκαλέσει εξελίξεις στο εργατικό κόμμα, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο ενδεχομένως να μην παραμείνει και τόσο... ενωμένο, είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης (Sto Kokkino  Δ. Παπαδημούλης - 105,5 Στο Κόκκινο - 13 Δεκεμβρίου 2019)
και στον Χρυσόστομο Λουκά. Σε κάθε περίπτωση, Ο Τραμπ τρίβει τα χέρια του, καθώς ο Τζόνσον είναι πολιτικό, ιδεολογικό και μιντιακό του «ξαδερφάκι». 

Τραμπ: Συγχαρητήρια στον Μπόρις Τζόνσον για αυτή τη μεγάλη νίκη

«Συγχαρητήρια στον Μπόρις Τζόνσον για αυτή τη μεγάλη ΝΙΚΗ», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters-AFP

«Η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα είναι πλέον ελεύθερες να συνάψουν μια τεράστια, νέα, εμπορική συμφωνία μετά το BREXIT. Αυτή η συμφωνία μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο επικερδής από οποιαδήποτε θα μπορούσε να συνάψει με την ΕΕ. Μπράβο Μπόρις!», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Πανηγύρια, αλλά και περίσκεψη ο βρετανικός Τύπος



Το ΑΠΕ-ΑΜΠΕ αναμεταδίδει: 

«Η ιστορική βραδιά του Μπόρις, οι Τόρις γιορτάζουν μια σαρωτική νίκη», είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της εφημερίδας The Telegraph.
«Ο θριαμβευτής Μπόρις χαιρετίζει τη σαρωτική νίκη που του δίνει “τη δύναμη να ολοκληρώσει το Brexit” καθώς ο συντετριμμένος Κόρμπιν παραιτείται», είναι ο τίτλος της ταμπλόιντ εφημερίδας The Sun.
«Η αυγή της Βρετανίας του Μπόρις», είναι ο τίτλος της ταμπλόιντ εφημερίδας Daily Mail, με υπότιτλο «“Τώρα θα ολοκληρώσουμε το Μπρέξιτ”«Οι Τόρις εξασφαλίζουν την πλειοψηφία των εδρών καθώς ο Κόρμπιν δηλώνει ότι δεν θα ηγηθεί του Εργατικού Κόμματος στις επόμενες εκλογές» είναι ο τίτλος της εφημερίδας The Guardian.
«Ο Κόρμπιν οδεύει προς την αποχώρηση καθώς η σαρωτική νίκη των Τόρις του Μπόρις Τζόνσον επιβεβαιώνεται και η ηγέτιδα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Σουίνσον χάνει την έδρα της» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της εφημερίδας The Independent.
«Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης καθώς οι Τόρις του Μπόρις Τζόνσον κερδίζουν επίσημα την πλειοψηφία ενώ ο σκυθρωπός Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνει ότι θα παραιτηθεί — αλλά όχι ακόμη», είναι ο τίτλος της ταμπλόιντ Daily Mirror.

Δεν υπάρχουν σχόλια: