ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Αύριο παραπέμπονται στον Εισαγγελέα οι «Εννέα»


Εξεγέρθηκε ο πνευματικός και καλλιτεχνικός κόσμος, ενώ εκατοντάδες πολιτών ξεκίνησαν την συλλογή υπογραφών για την καταδίκη της κυβερνητικά καθοδηγούμενης αστυνομικής βίας.


Εξαπλώνεται η διαμαρτυρία για την αστυνομική βία που ασκείται με την κάλυψη του Υπουργείου, βάσει κυβερνητικού σχεδίου τρομοκράτησης της κοινωνίας!

Αύριο αναμένεται να δικαστούν, ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, οι εννέα συλληφθέντες κατά τις χθεσινές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι μετά από αναβολή που έλαβαν σήμερα από το δικαστήριο.
Οι εννέα, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές με τους δύο γιους του που συνελήφθησαν στο σπίτι τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα, ανά περίπτωση, της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, απείθειας, παράνομης οπλοκατοχής, εξύβρισης και απόπειρας παράνομης βίας.
Παράλληλα η οικογένεια του Δ. Ινδαρέ, που ένας από τους δύο γιους της είχε επιστρέψει από την Πάτρα, όπου φοιτά, προχώρησε σε μήνυση κατά των αστυνομικών της ΕΛΑΣ για την κακοποίηση που υπέστη.  
Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, το οποίο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την αυριανή τους δίκη.
Στο μεταξύ «ύστατη έκκληση προς τους δικαστές να υπάρξει επιτέλους φρένο στην ασυδοσία και στην παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά του κράτους», απευθύνουν με επιστολή τους 368 πολίτες που τάσσονται κατά της αστυνομικής βίας, υποστηρίζοντας.
«Είναι εμφανές ότι εδώ δεν πρόκειται ούτε για μεμονωμένα περιστατικά, ούτε για κάποιου είδους απλής παρεκτροπής. Πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του συντάγματος και καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων».
Ακόμη πάνω από εκατό καλλιτέχνες συμπαρίσταται στους συλληφθέντες και με συλλογή υπογραφών καταδικάζουν την αστυνομική βία!


Δεν του επετράπη η είσοδος στο κτίριο της ΓΑΔΑ

Στην καταγγελία ότι δεν του επετράπη η είσοδος στο κτίριο της ΓΑΔΑ προχώρησε χθες στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόδωρος Μαντάς, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Χατζηνικολάου κατηγορηματικά δήλωσε ότι δεν υπήρχε ένταλμα του Εισαγγελέα όταν η ΕΛΑΣ θέλησε να πρωί να εισέλθει στο σπίτι δίπλα από την κατάληψη στο Κουκάκι.

Παντελής Βούλγαρης:  θεωρώ αυτό που έγινε, αδιανόητο
«Δεν φανταζόμουν ότι θα μίλαγα ποτέ στο ραδιόφωνο για τον Δημήτρη Ινδαρέ, επειδή έχει συλληφθεί» μετά τα χθεσινά γεγονότα στο Κουκάκι υπογράμμισε ο Παντελής Βούλγαρης εκφράζοντας τη συμπαράστασή του, στον Δ. Ινδαρέ, με τον οποίο συνδέεται με μακροχρόνια φιλία δήλωσε στο «Θέμα 104,6» ότι «ενημερώθηκα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τη γυναίκα του για το τι συνέβη και».
«Η σύζυγός του με διαβεβαίωσε ότι ο ένας γιος τους, που σπουδάζει στην Πάτρα, είχε γυρίσει πριν από δυο ημέρες στην Αθήνα. Η σύζυγός του, είναι μια γυναίκα ψύχραιμη και με διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με την κατάληψη», πρόσθεσε ο Π. Βούλγαρης προσθέτοντας ότι «είναι ασύλληπτο να έχει συλληφθεί αυτός και τα παιδιά του. Θα κάνω οτιδήποτε μου ζητηθεί για να του συμπαρασταθώ».

Η διάσημη συγγραφέας  Ιωάννα Καρυστιάνη
«Την Ερση και τον Δημήτρη Ινδαρέ τους ξέρω 30 χρόνια. Ωραίοι φίλοι, σοβαροί επαγγελματίες, ώριμοι και ενεργοί πολίτες. Ό,τι πρέπει για τη διεύρυνση του κύκλου των θυμάτων της αστυνομικής βίας. Εννοείται πως δεν θα τους αφήσουμε μόνους» δήλωσε στην ΕΦΣΥΝ, η διάσημη συγγραφέας, Ιωάννα Καρυστιάνη.

Συμπαρίσταται η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
Επίσης την «αμέριστη συμπαράστασή» της στον «διακεκριμένο σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του, που έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας», δηλώνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.
«Γνωρίζοντας τον συνάδελφό μας, αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις δικαιολογίες που επικαλείται η αστυνομία στην απόπειρά της να αιτιολογήσει τις πράξεις βίας των αστυνομικών οργάνων κατά του προσώπου του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση.
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου υπογραμμίζει ότι «οι φύλακες ελέγχονται και μπορούν να είναι βέβαιοι ότι στην περίπτωση αυτή θα ελεγχθούν για τις πράξεις τους. Η κοινότητά μας στέκεται ενωμένη τόσο στην υπεράσπιση του Δημήτρη Ινδαρέ, όσο και ενάντια σε κάθε τέτοια πράξη επαίσχυντης, παράλογης βίας».


Η ΕΣΠΕΚ εκφράζει την έντονη ανησυχία της
«Η Ένωση Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) εκφράζει την έντονη ανησυχία της, καθώς η εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι στάθηκε αφορμή για την εισβολή στο σπίτι του συναδέλφου σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του, χωρίς εντολή εισαγγελέα, απλώς και μόνον επειδή το σπίτι του συνορεύει με την κατάληψη.
Επιπλέον, αποτελεί σοκαριστικό γεγονός η κακοποίηση του. Κι αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν τη χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου της οικίας τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής.
Όσοι γνωρίζουν τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούν παρά να «γελάσουν» με τα δημοσιεύματα, τα «ρεπορτάζ» και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό συνάδελφο μας να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού.
Η ανησυχία μας και ο προβληματισμός μας επεκτείνεται στο συνολικότερο κλίμα των τελευταίων ημερών, που αμαυρώνει την εικόνα μιας δημοκρατικής χώρας και μας επιστρέφει σε ατμόσφαιρες άλλων δυσάρεστων εποχών, με το πρόσχημα της προστασίας του πολίτη.
Πρόκειται για σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Είναι ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από τα πολλά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.
Η ΕΣΠΕΚ καλεί τους αρμόδιους να πάρουν θέση αν τελικά στόχος τους είναι η δημιουργία διαταραγμένου, επικίνδυνα ακροδεξιού κλίματος, με το πρόσχημα της καταστολής της ανομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: