ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Έκκληση στους δικαστές: Βάλτε φρένο στη βία της ΕΛΑΣ



Επιστολή 368 πολιτών σχετικά με το όργιο αυθαιρεσίας και τυφλής βίας εναντίον πολιτών - Πάνω από εκατό άνθρωποι των Γραμμάτων στο πλευρό της οικογένειας του σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ

«Ύστατη έκκληση προς τους δικαστές να υπάρξει επιτέλους φρένο στην ασυδοσία και στην παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά του κράτους, απευθύνουν με επιστολή τους 368 πολίτες που τάσσονται κατά της αστυνομικής βίας.
«Παρά το γεγονός ότι ο κ. Αλιβιζατος απάντησε άμεσα στην επιστολή μας, σχετικά με το όργιο αυθαιρεσίας και τυφλής βίας εναντίον πολιτών από τις αστυνομικές δυνάμεις, διαπιστώνουμε ότι η αυθαιρεσία και η βία όχι απλά δεν σταμάτησε αλλά επεκτείνεται και ακολουθεί πλέον επικίνδυνα μονοπάτια παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του συντάγματος», τονίζουν με επιστολή τους 368 πολίτες που τάσσονται κατά της αστυνομικής βίας.
Οι πολίτες σημειώνουν ότι «Χτες υπήρξε εισβολή σε ιδιωτική κατοικία η οποία τύχαινε να συνορεύει με μια κατάληψη. Χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και άρα χωρίς εισαγγελική εντολή, χωρίς καν οι διαμένοντες στην οικία να κατηγορούνται για κάτι ή να αποτελούν τελικούς στόχους της αστυνομικής επιχείρησης είδαν το άσυλο της οικίας τους να παραβιάζεται, δέχτηκαν σωματική επίθεση, απειλές και εντέλει προσήχθησαν αναίτια στην ΓΑΔΑ.»
Υποστηρίζουν ότι «Είναι εμφανές ότι εδώ δεν πρόκειται ούτε για μεμονωμένα περιστατικά, ούτε για κάποιου είδους απλής παρεκτροπής. Πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του συντάγματος και καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων.

 Δεκάδες καλλιτέχνες στηρίζουν την οικογένεια Δ. Ινδαρέ
Παράλληλα δεκάδες καλλιτέχνες υπογράφουν κείμενο στήριξης στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ. Άνθρωποι από το χώρο των τεχνών, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες που ξεπερνούν τπυς εκατό στηρίζουν την οικογένεια και η λίστα συνεχώς ανανεώνεται.
Μεταξύ άλλων υπογράφουν: ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Σωκράτης Mάλαμας, ο Στέφανος Κορκολής, η Λένα Πλάτωνος , Νίκος Πλατύραχος, Χάρης Μαυρουδής, Δημήτρης Καρατζιάς , Μάρω Δούκα, Σεμίνα Διγενή, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Πασχάλης Τσαρούχας, Ευγενία Λουπάκη, Ελενα Ακρίτα, Μίλτος Λογιάδης,
“Όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούμε παρά είτε να «γελάσουμε» ειρωνικά είτε να εξοργιστούμε με τα δημοσιεύματα, τα «ρεπορτάζ» και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού.
Ούτε στην πιο «κακή» ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο” σημειώνουν στο κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: