ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (28/2019) που εκδόθηκε από την ΕΜΥ/ΕΜΚ και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει από τα ξημερώματα της Κυριακής (22-12-2019) και από τα βορειοδυτικά θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
Την Κυριακή (22-12-2019)
α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική Πελοπόννησο.
β. Από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
γ. Από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες.
Τη Δευτέρα (23-12-2019)
α. Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια.
β. Τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.
γ. Από τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην Κρήτη.
2. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν την Κυριακή (22-12-2019), οι οποίοι στα πελάγη θα φθάνουν 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Τη Δευτέρα (23-12-2019) θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την μαρίνα Παλαίρου


Ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα προσφέρει νέα πνοή στην τουριστική προοπτική της Αιτωλοακαρνανίας έγινε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, καθώς η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του «Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου της Μαρίνας Παλαίρου, Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας».
 Ο γενικός σχεδιασμός της Μαρίνας Παλαίρου, η οποία προτείνεται να χωροθετηθεί βόρεια του υφιστάμενου Λιμένα Παλαίρου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, πραγματοποιείται με Αρχή Σχεδιασμού, το Υπουργείο Τουρισμού.
Με το προτεινόμενο  σχέδιο, στην Πάλαιρο θα δημιουργηθεί μία σύγχρονη μαρίνα για τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, η οποία θα αποτελείται από θαλάσσια ζώνη συνολικής επιφάνειας 164 στρεμμάτων περίπου και χερσαία ζώνη συνολικής επιφάνειας 34 στρεμμάτων περίπου. Στη θαλάσσια ζώνη προβλέπεται η διαμόρφωση μίας άρτια οργανωμένης λιμενολεκάνης με σύγχρονες παροχές. Στη χερσαία ζώνη προβλέπεται η υλοποίηση υποδομών υψηλού επιπέδου, για την άρτια εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα σκάφη αλλά και την αναψυχή των επισκεπτών της μαρίνας, γενικότερα.
Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση στη μαρίνα θα ανέρχεται σε 6.500 τ.μ. και θα περιλαμβάνει χρήσεις σχετικές με τη διοίκηση και τη λειτουργία της μαρίνας (όπως κτίριο διοίκησης, πύργο ελέγχου, καταστήματα ναυτιλιακών ειδών, super market, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους υγιεινής, γραφεία, χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων, κλπ.), χρήσεις τουρισμού και αναψυχής (όπως εστιατόρια, αναψυκτήρια, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχείο κλπ.), καθώς και τη δυνατότητα ανάπτυξης κατοικιών προς μίσθωση.
Επίσης, προβλέπεται χώρος χερσαίας απόθεσης σκαφών με προβλέψεις για την αναγκαία κτιριακή υποδομή, ενώ η μαρίνα θα περιλαμβάνει και διαμορφωμένες υπαίθριες εγκαταστάσεις, πεζοδρόμους,  χώρους στάθμευσης και χώρους πρασίνου.
Σημειώνεται πως η Επιτροπή ενέκρινε και τις προσθήκες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Π.Δ.Ε. που αφορούν στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό των επιπτώσεων στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον από τις κατασκευαστικές εργασίες, την εφαρμογή συστήματος περιβαλλοντικής παρακολούθησης, τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου σε επιλεγμένες θέσεις εντός της χερσαίας ζώνης της μαρίνας, καθώς και τη λήψη αντιρρυπαντικών μέτρων σε ό,τι αφορά στον αέρα, το έδαφος, τα ύδατα, το κλίμα, την χλωρίδα και την πανίδα.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, δήλωσε: «Επιδιώκουμε σε καθημερινή βάση την άμεση προώθηση όλων των έργων και δράσεων που αφορούν στην ανάπτυξη των Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, πόσο μάλλον όταν αυτές οι δράσεις αφορούν έργα μείζονος τουριστικής ανάπτυξης, όπως η μαρίνα της Παλαίρου, που αναμένεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής, αλλάζοντας τη μορφή και το επίπεδό του».
 
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητας Αχαΐας για εντατικοποίηση των ελέγχων στην εορταστική αγορά
Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει της εορταστικής περιόδου με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου.
Οι έλεγχοι αφορούν κυρίως σε καταστήματα ειδών τροφίμων, σούπερ μάρκετ, καταστήματα κατεψυγμένων, κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και καταστήματα τυροκομικών. Στόχος είναι αφενός η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και αφετέρου η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, σε πνεύμα καλής συνεργασίας με τους επαγγελματίες. Οι έλεγχοι γίνονται με βάση την εφαρμογή της νομοθεσίας και στις περιπτώσεις που θα διαπιστώνονται παραβάσεις, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.
Ο κ. Μπονάνος τόνισε: «Βασική μέριμνά μας είναι η προστασία του καταναλωτή και η διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς. Είμαστε βέβαιοι ότι τα προϊόντα που διακινούνται στην αγορά της Αχαΐας είναι σε ασφαλή και ποιοτικά. Σκοπός μας είναι να περιστείλουμε μεμονωμένα φαινόμενα διοχέτευσης αλλοιωμένων προϊόντων στην αγορά και αισχροκέρδειας».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, οι Γενικοί Διευθυντές ΠΔΕ και οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Π.Ε. Αχαΐας των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα ο Ν. Τσολοδήμος Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, ο Στ. Βέρρας, Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ο Θ. Λάμπος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Σ. Συμεωνίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, ο Χρ. Παπασημακόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Αχαΐας και ο Ν. Κοσμάς Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας.


Απονομή βραβείου στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ρίου για το βίντεο «Why Europe is You»
Τα στελέχη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο, επισκέφτηκαν σήμερα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, το Δημοτικό Σχολείο Ρίου.
Αφορμή της επίσκεψης ήταν η παράδοση του βραβείου που προέκυψε από την συνεργασία του Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δημοτικού Σχολείου Ρίου στα πλαίσια του διαγωνισμού βίντεο του Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδας-Ιταλίας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συνεργασίας.
Σε ένα βίντεο διάρκειας 40’’ τα παιδιά απάντησαν στο ερώτημα «Why Europe is You”, μίλησαν για τα πλεονεκτήματα του να είσαι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απέσπασαν το πρώτο βραβείο!
Κατά την τελετή βράβευσης, εκτός από την παράδοση του βραβείου, δόθηκαν στους μαθητές αναμνηστικά δώρα και ακολούθησε διάλογος κατά τον οποίο τα παιδιά μοιράστηκαν την εμπειρία τους από τον διαγωνισμό και συζήτησαν με τα στελέχη του Κέντρου για την αξία της συνεργασίας και της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: