ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Μυστικό ντηλ εις βάρος του βρετανικού κλάδου Υγείας

«Mυστικές διαπραγματεύσεις» με θέμα το «πλήρες άνοιγμα» της βρετανικής αγοράς υπηρεσιών Υγείας για τις αμερικανικές εταιρείες του κλάδου έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ Λονδίνου και Ουάσιγκτον, κατήγγειλε δημόσια στις 27 Νοεμβρίου 2019 ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν σε μια αποκάλυψη που, αν μη τι άλλο, εξηγεί την ενθουσιώδη υποστήριξη του Τραμπ στο ανιστόρητο σχέδιο του Brexit. 


Είναι η πρώτη φορά που το αμερικανο-βρετανικό παζάρι για τον κλάδο της Υγείας στο πλαίσιο μιας μετα-Brexit εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Βρετανίας αποκαλύπτεται με στοιχεία και καταγγέλλεται από πολιτικό ηγέτη.

Πρόκειται για ένα ντοσιέ 450 σελίδων που περιέχει τα πρακτικά έξι γύρων διαπραγματεύσεων, από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Ιούλιο του 2019, μεταξύ εκπροσώπων της βρετανικής και της αμερικανικής κυβέρνησης με αντικείμενο τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών μετά το Brexit. 

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν από το Λονδίνο να παράσχει στις αμερικανικές εταιρείες «πλήρη πρόσβαση» στη βρετανική αγορά. Μάλιστα, το αίτημα αυτό διατυπώνεται ως «σημείο αφετηρίας» για οποιοδήποτε εμπορικό ντιλ μεταξύ των δύο χωρών.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις Κόρμπιν, ο Τζόνσον έκανε λόγο για «πλήρεις ανοησίες», που αποτελούν μια τακτική αντιπερισπασμού των Εργατικών λόγω των «εκλογικών δυσκολιών» τους. 

Διαβεβαίωσε μάλιστα με μια «απολύτως σιδηρά εγγύηση» ότι το βρετανικό «ΕΣΥ» δεν μπαίνει στο τραπέζι των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: