ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ζήτημα στον Ι.Σ. Πατρών η απογευματινή λειτουργία ΚΘΧ κλινικής


 

Ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ιατρός, μέλος ΔΣ και εκπρόσωπος της Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών (ΕΣΙ),  καλεί την  πρόεδρο Άννα Μαστοράκου να συγκαλέσει συνέλευση για το πρόβλημα!

 

Να συγκληθεί το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ζητά ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ/ΜΕΘ,  μέλος ΔΣ του  Ι.Σ. Πάτρας και εκπρόσωπος της Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών (ΕΣΙ). Γιαυτό καλεί την  πρόεδρο Άννα Μαστοράκου να συγκαλέσει συνέλευση με θέμα τα απογευματινά χειρουργεία, την στιγφμή που ενώ αυτά θεσπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, η Θωρακοχειρουργική κλινική του ελλείψει προσωπικού λειτουργεί μόνον τέσσερις (4) φορές το μήνα, αναγκάζοντας του ασθενείς που έχουν ανάγκη να καταφεύγουν σε άλλες λύσεις, εκτός Πατρών.    

Παράλληλα κάνει αναφορά στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας ΕΙΝΑ, που χαρακτηρίζει μέρα ντροπής  το περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου ασθενής με κάταγμα χειρουργήθηκε στα απογευματινά χειρουργεία, ενώ ήρθε και η σειρά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών να πρωτοτυπήσει αρνητικά!

Αναλυτικά η κλήση του μέλους του ΙΣΠ, Παναγιώτη Γεωργακόπουλου, προς την πρόεδρο του ΙΣΠ Άννα Μαστοράκου, αναφέρονται  τα παρακάτω:

Κυρία Πρόεδρε,

Αν και γνωρίζω πώς η συγκυρία του ΔΣ του ΙΣ Πάτρας είναι ευνοϊκή για την παράταξή σας που έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ του Ι.Σ. Πάτρας, σας προωθώ το Δελτίο τύπου της ΕΙΝΑ, στην οποία κατά το παρελθόν έχω υπάρξει Αντιπρόεδρος, σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία που οργάνωσε η Kαρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του ΠΠΝΠ και σας ζητώ να το φέρετε ως Θέμα στο αμέσως προσεχές ΔΣ του Συλλόγου με το ακόλουθο σκεπτικό: 

Η συγκεκρiμένη κλινική, επικαλούμενη αντικειμενικούς λόγους υποστελέχωσης, δεν παρακολουθεί το πρόγραμμα εφημεριών του ΠΠΝΠ, παρά, εφημερεύει και καλύπτει ασθενείς με σοβαρά καρδιοχειρουργικά προβλήματα ΜΟΝΟ 4 φορές τον μήνα. 

Ως εκ τούτου, η πολυδιαφημισμένη έναρξη λειτουργίας της από τον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, αποδείχθηκε ''φούσκα'' αφού τις υπόλοιπες ημέρες του μήνα που εφημερεύει είτε το ΠΠΝΠ, είτε το Γ Ν Πατρών ''ο Άγιος Ανδρέας'', οι ασθενείς με καρδιοχειρουργικά προβλήματα, διακομίζονται είτε στην Αθήνα είτε στα Γιάννενα και αρκετοί εξ αυτών έχουν καταλήξει καθ' οδόν, διότι δεν στάθηκε δυνατόν να χειρουργηθούν άμεσα! 

Θεωρούμε πως ο Ι. Σ. Πάτρας οφείλει να εκφράσει την ανησυχία του για αυτή την κατάσταση, της μη επαρκούς κάλυψης των καρδιοχειρουργικών περιστατικών από την Καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΠΝΠ και να ζητήσει από το Υπουργείο ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ να στελεχώσει πλήρως την κλινική ώστε να μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια όλες τις ημέρες του χρόνου και μέχρι τότε, να μην διενεργεί Απογευματινά χειρουργεία. 

Αναμένοντας τις ενέργειές σας. 

Με εκτίμηση 

Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ/ΜΕΘ 

Μέλος ΔΣ Ι.Σ.Πάτρας

Εκπρόσωπος της Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών (ΕΣΙ)     

 

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας ΕΙΝΑ einagr1@gmail.com
Πέμπτη 11 Απρ 2024.

«Μέρα ντροπής

Μετά το περιστατικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου ασθενής με κάταγμα χειρουργήθηκε στα απογευματινά χειρουργεία, ήρθε η σειρά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών να πρωτοτυπήσει αρνητικά.

Τη στιγμή που η Καρδιοχειρουργική κλινική εφημερεύει για επείγοντα περιστατικά μόλις τέσσερις φορές το μήνα λόγω έλλειψης προσωπικού, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό της περιοχής που αναγκάζεται να διακομιστεί σπαταλώντας κρίσιμες ώρες είτε στα Ιωάννινα είτε στην Αθήνα με κίνδυνο της ζωής του, θα γίνει σήμερα το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στην εν λόγω κλινική, η οποία αδυνατεί να καλύψει τα επείγοντα περιστατικά.

Για άλλη μια φορά διαφαίνεται πως ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων δεν έχει να κάνει με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά με την ενίσχυση της εμπορευματικής λειτουργίας των νοσοκομείων. Στην πρόσφατη προκήρυξη με 140 κενές οργανικές θέσεις στα δυο μεγάλα νοσοκομεία του νομού μας προκηρύχθηκαν μόλις 13 θέσεις με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να λειτουργεί με τέσσερις κλειστές χειρουργικές αίθουσες από τις δώδεκα λόγω έλλειψης προσωπικού. Το ίδιο προσωπικό που δεν μπορεί να υποστηρίξει καθημερινή εφημέρευση της Καρδιοχειρουργικής κλινικής, που όμως φτάνει για να λειτουργήσει την απογευματινή-επί πληρωμή λειτουργία.

Ως εδώ ο εμπαιγμός!

Απαιτούμε

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλες οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες αλλά και η Καρδιοχειρουργική κλινική».


Δεν υπάρχουν σχόλια: