ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτη Φάμελλου, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων



Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτη Φάμελλου, που εξοντώθηκαν την περίοδο 1915-17

 

Σε δήλωσή του ο Προέδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αναφέρει τα παρακάτω:

«Σήμερα αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη μνήμη του ενάμιση εκατομμυρίου αθώων Αρμενίων θυμάτων, που εξοντώθηκαν την περίοδο 1915-17. Θύματα ενός οργανωμένου σχεδίου, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από τους νεότουρκους εθνικιστές με στόχο τη φυσική εξόντωση και τον αφανισμό των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων).

109 χρόνια μετά την «Κόκκινη Κυριακή», τη μέρα που σηματοδότησε την έναρξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων, με τις συλλήψεις και τις εκτελέσεις στην Κωνσταντινούπολη εκατοντάδων Αρμενίων διανοουμένων, η καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας καθίσταται αναγκαία και επίκαιρη όσο πότε.

Η ραγδαία άνοδος της ακροδεξιάς και του εθνικισμού στην Ευρώπη και ο κίνδυνος περαιτέρω αποσταθεροποίησης από τις εν εξελίξει πολεμικές συρράξεις μετατρέπουν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων σε μία σημαντική υπενθύμιση για τη σημασία της διαρκούς εγρήγορσης που απαιτείται από τη διεθνή κοινότητα για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν ξεχνούμε».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: