ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Ακτινογραφία» των 63.000 ψηφοφόρων

Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η εκλογική διαδικασία για την επιλογή των 35 υποψηφίων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καθώς η χθεσινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ψήφισαν σύμφωνα με πληροφορίες του πάνω από 63.000 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με την καταμέτρηση των ψήφων και την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επέλεξαν.

Από την Περιφέρεια της Αττικής εκλέγονται 12 υποψήφιοι, από τη λίστα των αποδήμων 2, από την Κεντρική Μακεδονία 4, τη Θεσσαλία 3, τη Δυτική Ελλάδα 3, την Κρήτη 2, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2, την Πελοπόννησο 1 υποψήφιος. Αντίστοιχα 1 υποψήφιος εκλέγεται στη Στερεά Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Συνολικά, θα εκλεγούν 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Άλλα 5 πρόσωπα θα αποφασιστούν από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ αυτοδίκαια συμμετέχουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου οι δύο νυν ευρωβουλευτές του κόμματος Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Εκλογικός πήχης

Όπως έγραφε η ΑΥΓΗ της Κυριακής, στην Κουμουνδούρου διαβάζουν τις δημοσκοπικές μετρήσεις με θετικό τρόπο, εκτιμώντας ότι αποτυπώνεται μια νέα δυναμική, η οποία σύντομα θα είναι πολλαπλασιαστική. Με δεδομένη την κυβερνητική φθορά, εκτιμούν πως σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα κοιτάζει τη Ν.Δ. στα «ίσα». 

Άλλωστε, μόλις λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η «κυβερνώσα πατριωτική σύγχρονη Αριστερά που λύνει τα προβλήματα του κόσμου και δεν φοβάται να πάει απέναντι στους μηχανισμούς συμφερόντων».

Στην ηγεσία της Κουμουνδούρου υπάρχει η πεποίθηση πως το κόμμα θα είναι η έκπληξη των εκλογών, με την ήττα της Ν.Δ. να μπαίνει πλέον σε πρώτο πλάνο. 

Κατά την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στο Mega ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε σίγουρος για την ανατροπή στις ευρωκάλπες, ενώ αίσθηση προκάλεσε η εξής αναφορά του: 

«Αν δείτε στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20% και τη Ν.Δ. στο 29%, τι θα πείτε;» είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, υπάρχουν δύο κρίσιμα ζητήματα τα οποία αποτελούν -διά στόματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.- άμεσες προτεραιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το εκλογικό ακροατήριο της αποχής, με τον ίδιο να δηλώνει ότι το 52% που απέχει δεν είναι απολιτίκ, αλλά απογοητευμένο με το πολιτικό σύστημα. Δεύτερον, θα επιμείνει να δίνει έμφαση στη διαμόρφωση ενός συμπαγούς και συγκεκριμένου κυβερνητικού προγράμματος, αλλά και στη δημιουργία μίας νέας κυβερνητικής ομάδας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: