ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα τώρα η ΕΕ



Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης του Έλληνα πρωθυπουργού  μετά τη Σύνοδο Κορυφής


Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταγράφηκε η ευρύτατη αλληλεγγύη και απόλυτη εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. (Αναλυτικά στο βίντεο)

Παράλληλα ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει τις λογικές της διαρκούς προκλητικότητας γιατί, όπως είπε, χάνει και η ίδια, και δήλωσε πως η Ελλάδα τείνει χείρα φιλίας αλλά ταυτόχρονα προασπίζει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα και «δεν είναι εύκολο να παίζουν μαζί της».

«Το πιο ισχυρό μήνυμα στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Αιγαίο καταγράφηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στην Άγκυρα παρατήρησε: «Πρέπει να είναι σαφές - απολύτως σαφές - προς όλους ότι η Ελλάδα προασπίζει και θα συνεχίσει να προασπίζει στο ακέραιο και με αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής και αμφισβήτησης. Και στην προάσπιση αυτών των συνόρων - που είναι σύνορα της ΕΕ - χρειάζονται πια ξεκάθαρες ευρωπαϊκές εγγυήσεις για να προχωρήσει οποιοσδήποτε ευρωτουρκικός διάλογος. Πρέπει να γίνει σαφές στην Τουρκία ότι οφείλει να εγκαταλείψει λογικές διαρκούς προκλητικότητας, καθώς από αυτές, δεν έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα, παρά μόνο να χάσει».

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξασφάλισε αυτές τις εγγυήσεις, είπε ο πρωθυπουργός και υποστήριξε την πραγματοποίηση της Συνόδου της Βάρνας τη Δευτέρα 26 Μαρτίου με τη συμμετοχή του Ντόναλντ Τουσκ, του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας-που έχει την προεδρία της Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο-, Μπόικο Μπορίσοφ και του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εξασφαλίσθηκε σαφής αναφορά στην ανάγκη για γρήγορη, θετική επίλυση του ζητήματος στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και δεσμεύτηκαν να το θέσουν στη Συνάντηση με τον Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: