ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ενεργειακές Κοινότητες και Επιχειρηματικά Δάνεια



Στη συνεδρίαση της «Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα»
 Οι Ενεργειακές Κοινότητες (Ε.Κοιν) ως  αστικός συνεταιρισμός αποκλειστικού σκοπού με στόχο την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, ήταν από τα θέματα που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της «Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  2 Μαρτίου 2018, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ανοίγοντας τη διαδικασία ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, αφού αναφέρθηκε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης,  εστίασε στις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται κι εφόσον αξιοποιηθούν καλλιεργούν αναπτυξιακές προοπτικές  που είναι βέβαιο ότι θα δώσουν νέα δυναμική στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Για τις προοπτικές σύστασης Ενεργειακών Κοινοτήτων ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή της «Συμμαχίας», ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης. Όπως ανέφερε, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να συστήσουν Εν. Κοιν. ή να συμμετέχουν με άλλα φυσικά πρόσωπα ή ακόμα και με ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού σε Εν. Κοιν. Με τη συμμετοχή τους τα μέλη αποκομίζουν σημαντικά οφέλη, όπως  να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος και να περιορίσουν δραστικά το κόστος  ρεύματος.
Επίσης, να πουλούν ή να ιδιοκαταναλώνουν ηλεκτρική και θερμική ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ, όπως από αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα, ή μονάδες βιοαερίου και βιομάζας. Έχουν ακόμη τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στην προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου,  στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεθέρμανσης, να εφαρμόσουν συστήματα ενεργειακής διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στις επιχειρήσεις τους κτλ.
 «Με τη δυνατότητα που δίνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη δημιουργία Εν. Κοιν. ή την συμμετοχή  σε αυτές μαζί άλλους εταίρους, ανοίγεται ένα νέο πεδίο ανάπτυξης μέσω της μείωσης του ενεργειακού κόστους και της εξοικονόμισης πόρων» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και πρόσθεσε: 
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  η οποία έχει θέση σε ύψιστη προτεραιότητα τα θέματα της Ενέργειας, θα σταθεί αρωγός και πρωταγωνιστής στην προσπάθεια εδραίωσης του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων με διάχυση των σχετικών ωφελημάτων στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία».



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επιχειρηματικά δάνεια σε επιχειρήσεις από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: