ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Κράτηση με την κατηγορία της παράνομης εισόδου

Φωτογραφία αρχείου.
Η ένσταση για την προφυλάκιση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, απορρίφθηκε από το δικαστήριο με απόφαση που ανακοινώθηκε στην Αδριανούπολη.


«Μετά το αίτημα του Εισαγγελέα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι οι κατηγορίες περιλαμβάνουν και «στρατιωτική κατασκοπεία».

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.
Πάντως σήμερα ο εισαγγελέας παρείχε στις οικογένειες άδεια να επισκεφθούν τους δύο αξιωματικούς, που είναι προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανουπόλεως.

Κοτζιάς: Να μην εξελίξει σε νομικό πολιτικό πρόβλημα 

Δήλωση για το θέμα της σύλληψης-κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Ανδριανούπολη, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έστειλαν σαφή μηνύματα προς την Τουρκία για την πρόσφατη επιθετικότητά της σε Κύπρο και Ελλάδα. Όπως τονίστηκε, οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας απέναντι στις δύο χώρες θα τεθούν με έμφαση σε όλα τα διεθνή όργανα και κυρίως στην ΕΕ.

Ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι η τουρκική επιθετικότητα απέναντι στην Κύπρο αλλά και σε μικρότερα νησιά της ελληνικής επικράτειας, η παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα του δικαίου της Θάλασσας πρέπει να τεθούν με σαφήνεια στην Τουρκία, εφόσον έρθει, στην επικείμενη σύνοδο ΕΕ -Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στη Βάρνα εντός του Μαρτίου. 

Εκεί θα τεθεί, όπως είπε επίσης και ο κ. Χριστοδουλίδης, ότι «η τουρκική συμπεριφορά αυτή την περίοδο δεν απειλεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά είναι και εις βάρος της ίδιας της ΕΕ, η οποία επενδύει για να καταστεί η Ανατολική Μεσόγειος ως ένας εναλλακτικός ενεργειακός διάδρομος για την Ευρώπη». 

«Την ίδια στιγμή το μήνυμα που στέλνουμε στα γειτονικά κράτη είναι ότι οι ενέργειες της Τουρκίας αποσκοπούν να προκαλέσουν πλήγμα στην επιτυχή πολιτική περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών της Α. Μεσογείου, που έχει ως επίκεντρο τους υδρογονάνθρακες» προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: