ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018

Απίστευτο: Κι όμως, κόπρανα στην πισίνα του «Πεπανός»!


Απαγορευτικό 24 ωρών για απολύμανση και οδηγίες προς γονείς και αθλητές δόθηκαν από την Διοίκηση του «Πεπανού» μετά την εύρεση κοπράνων εντός της πισίνας!


Εκδόθηκε απαγορευτικό από την διοίκηση - Καλούνται οι γονείς των μικρών αθλητών να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι όταν έχουν συμπτώματα κρυολογήματος!


Κλειστή για 24 ώρες είναι η αγωνιστική πισίνα του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» μετά την εύρεση κοπράνων σε αυτή. Το περαστικό σημειώθηκε στις 18.00 της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018 και άμεσα, με μέριμνα του προσωπικού του κολυμβητηρίου, η πισίνα εκκενώθηκε από τους χρήστες.
Όλες οι αθλητικές και προπονητικές δραστηριότητες μεταφέρθηκαν στην πισίνα κατάδυσης του κολυμβητηρίου, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού, πλυσίματος και απολύμανσης των υδάτων της αγωνιστικής δεξαμενής νερού, από εξειδικευμένο συνεργείο.
Να σημειωθεί ότι, πριν από την εκ νέου παράδοση της πισίνας θα γίνει έλεγχος της ποιότητας των υδάτων, από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο θα δώσει και την τελική έγκριση.
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, από την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας καλούνται οι αθλητές και οι συνοδοί τους, να εφαρμόζουν πιστά τους κανόνες υγιεινής χρήσης της πισίνας, οι δε προπονητές και παράγοντες των ομάδων να δίνουν οδηγίες στους κολυμβητές των ομάδων τους και ιδιαίτερα σε αυτούς που είναι μικρότερης ηλικίας, για το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις πισίνες, ώστε να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους.
Επίσης καλούνται οι γονείς των μικρών αθλητών να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι όταν έχουν συμπτώματα κρυολογήματος.
Επ’ ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία  η θερμοκρασία των  θερμαινόμενων εσωτερικών δεξαμενών πρέπει να διατηρείται μεταξύ 22 και 25 βαθμών Κελσίου.  
Και αυτό διότι, σε υψηλές θερμοκρασίες η ανάπτυξη των μικροοργανισμών είναι ταχύτερη, με αποτέλεσμα αυτοί να επιμολύνουν συνεχώς τα φίλτρα.
Επίσης, η επίδραση της θερμοκρασίας στο σώμα των λουομένων έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εκκρίσεις από τους ιδρωτοποιούς και τους σμηγματογόνους αδένες του σώματός τους, ενώ όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία δημιουργείται αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία των χρηστών της πισίνας, από την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ έχει εκδοθεί, τον Σεπτέμβριο του 2017, και έχει διανεμηθεί ένα χρήσιμο και κατατοπιστικό φυλλάδιο με τους Κανόνες Υγιεινής των Κολυμβητών.
Με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε τους Κανόνες Υγιεινής των Κολυμβητών:
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  για όλους τους κολυμβητές
Σας ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ:
Να μην κολυμπάτε εάν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να το μεταδώσετε στους άλλους. (π.χ. δερματικά προβλήματα, πληγές ή λοιμώξεις στο ρινοφάρυγγα.
Απαγορεύεται να κολυμπούν άτομα που πάσχουν από μεταδοτική νόσο ή ίωση και είναι επιληπτικά.
Να μην κολυμπάτε εάν πρόσφατα (εντός 3 ωρών) έχετε φάει ή έχετε καταναλώσει αλκοόλ. Αυξάνεται η πιθανότητα για τραυματισμό και πνιγμό.
Να πηγαίνετε στην τουαλέτα και να κάνετε σχολαστικό ντους πριν κολυμπήσετε.
Να πλένετε τα χέρια σας με νερό και σαπούνι μετά τη χρήση της τουαλέτας.
Να περνάτε από τους ποδολουτήρες πριν μπείτε στο νερό.
Να φοράτε σκουφάκι κολύμβησης για να μην πέφτουν τρίχες στο νερό.
Να αφήνετε όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα στα αποδυτήρια. Να μην τα παίρνετε στους χώρους της πισίνας.
Να μην καταπίνετε το νερό της πισίνας.
Να σέβεστε την καθαριότητα στους χώρους υγιεινής (αποδυτήρια, ντους, τουαλέτες).
Να φοράτε ειδικά παπούτσια ή σαγιονάρες στις ντουζιέρες και στους χώρους γύρω από τη δεξαμενή.
Να μην τρέχετε σε σημεία που υπάρχει νερό
Αποφύγετε την επαφή με τα στόμια αναρρόφησης
Αποφύγετε τα χτυπήματα στα τοιχώματα της πισίνας
Να σέβεστε τις οδηγίες των υπεύθυνων. Το μόνο που απαιτούν από εσάς είναι υπακοή στις οδηγίες σωστής συμπεριφοράς μέσα στην πισίνα και στις γύρω εγκαταστάσεις.
Να ενημερώνετε τη Διεύθυνση για οτιδήποτε θεωρείτε ότι απειλεί την ασφάλεια, την άθληση ή τη διασκέδασή σας στην πισίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: