ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Πολιτιστικές ανταλλαγές Δήμων Πατρέων και Ικαρίας


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης υποδέχτηκε την π. Παρασκευή το απόγευμα στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Ικαρίας Στέλιο Σταμούλο και τους Αντιδημάρχους Νικόλα Λαρδά, Στέλιο Κουντούπη και Σωτήρη Κόχυλα επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου Ικαρίας, στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών των Δήμων Πατρέων και Ικαρίας. Παρών στην υποδοχή ήταν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Βασίλης Θωμόπουλος.


Καλοσωρίζοντας τον Δήμαρχο Ικαρίας και τα άλλα μέλη της αποστολής, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε: «Εχουμε τη χαρά να είναι μαζί μας ο Δήμαρχος της Ικαρίας και οι αντιδήμαρχοι του νησιού που έχει δώσει αγώνες για την ελευθερία, την δημοκρατία, για να είναι ο λαός κυρίαρχος. Θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι εδώ στην Πάτρα δίνουμε τους αγνώνες μας για το λαό, για να σταματήσει η εκμετάλλευση και η ανεργία για να υπάρχει δουλειά για όλους».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ικαρίας σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη μας δένουν κοινοί αγώνες. Είμαστε εκλεγμένοι με την «Λαϊκή Σπυσπείρωση» και  δίνουμε και μαζί αγώνες για τις λαϊκές διεδκικήσεις. Από τις πρώτες ώρες που βρίσκομαι στην Πάτρα διαπιστώνω ότι  ο λαός της πόλης σας αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που έχει κάνει ως τώρα η δημοτική αρχή, το οποίο και συνεχίζει».

Οι δύο Δήμαρχοι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και όλοι μαζί μετέβησαν στην αίθουσα του Χορευτικού στο λιμάνι όπου η εκπαιδευτικός Άννα Καλαλή αφηγήθηκε το παραδοσιακό καριώτικο παραμύθι «το Μισοκωλάκι».

Στη συνέχεια, το «Λαϊκό εργαστήρι Πολιτισμού» του Δήμου Ικαρίας παρουσιάστηκε το έργο του Κ. Βάρναλη «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη», στις 21:00, στο θέατρο Μπάρρυ.

Παράλληλα το Σάββατο βράδυ  στο Παμπελοποννησιακό στάδιο,  η ομάδα του «Αρχείου παραδοσιακής μουσικής Ικάριας» παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική της Ικαρίας και ακολούθησε ικαριώτικο γλέντι με το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων σε συνέχεια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διήμερο στην Πάτρα, στο πλαίσιο των ανταλλαγών πολιτιστικών εκδηλώσεων.



11 Ιουλίου 1947. Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ προβαίνει στην αναγγελία εκτοπισμού αριστερών Πατρινών και άλλων στην Ικαρία, επί υπουργίας Ναπ. Ζέρβα, στην κυβέρνηση Σοφούλη. 'Οπως βλέπετε οι δεσμοί μεταξύ Πατρινών και Ικαριωτών, που τους φιλοξένησαν στα φτωχικά τους στα ορεινά του νησιού αρχικά και μετά στον Εύδηλο για τον φόβο των ανταρτών του ΔΣΕ που δρούσαν εκεί, καρατούν αρκετές δεκαετίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: