ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Συνάντηση Διοίκησης-Καθαριστριών: Πλήρης συνεννόηση

Σε ήρεμα νερά μπήκε από το πρωί σήμερα το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέα, με το γραφείο του υφυπ. Υγείας Παύλου Πολάκη να πρωτοστατεί.


Άγ. Ανδρέας: Τέλος
καλό, όλα καλά...!

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ  ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΠΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ!


Επιτέλους τέλος. Έπειτα από μία εβδομάδα έντονων διεργασιών, αμφισβητήσεων,  διελκυστίνδας και δολιχοδρομιών η υπόθεση της ηρεμίας στο Νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας μπήκε σε θάλασσες νηνεμίας και μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ Διοίκησης και Καθαριστριών  αποφεύχθηκε  το ενδεχόμενο της ακραίας αντιπαράθεσης μέσα από κινητοποιήσεις που μπορούσαν να αποβούν βλαβερές και στις δύο πλευρές. Και φυσικά έκλεισαν το στόμα αυτών, που για δικούς τους λόγους  ήθελαν την βλαπτική σύγκριση μεταξύ των δύο μεγάλων νοσοκομείων  της Πάτρας, αποσκοπώντας σε πολιτικάντικα ωφέλη!
Κάτι που όπως έδειχνε η κατάσταση από την Δευτέρα το μεσημέρι είχε σχεδιαστεί  από την  πλευρά του εργατοπατερισμού του πλευρών του βαθέως ΠΑΣΟΚ.
Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί, καθώς στις 9 η ώρα ξεκίνησε η συνάντηση μεταξύ Διοίκησης και τετραμελούς Επιτροπής Καθαριστριών, στην οποία επικράτησε πνεύμα  αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας.
Εκεί ετέθη το ζήτημα της έκδοσης διορθωτικής πράξης στην ήδη εκδοθείσα προκήρυξη. Και φυσικά σε συνεννόηση μετά του Υπ. Υγείας και με την έγκριση του ΑΣΕΠ θα τεθεί σε ισχύ. Σε αυτή την πρόταση της Διοίκησης περιλαμβάνεται το ορίζον από τον σχετικό νόμο περί  άρθρων 21 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, 63 του Ν. 4430/2016 και 107 του Ν. 4461/2017, όπου:
Προκειμένου για θέσεις κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), που αφορούν  προσωπικό καθαριότητας ο φορέας δύναται να ορίσει στην οικεία Ανακοίνωση ότι «δεν απαιτείται απολυτήριος τίτλος  σύμφωνα με το αρθρ. 5 παρ. 2 του Ν. 2527/1997».
Και επίσης: Για το κριτήριο της εμπειρίας, κάθε ένας (1) μήνας και με ανώτατο όριο τους εκατόν είκοσι (120) μήνες βαθμολογείται: α) με επτά (7) μονάδες εάν πρόκειται για ομοειδή απασχόληση σε χώρους παροχής πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον ιδιωτικό τομέα και β) με εννέα (9) μονάδες εάν πρόκειται για ομοειδή απασχόληση σε χώρους παροχής πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δημοσίου τομέα.
Σε κάθε περίπτωση, για το κριτήριο της εμπειρίας λαμβάνεται υπόψη αθροιστικά ως ανώτατο όριο ο αριθμός των 240 μηνών (120 μήνες σε χώρους παροχής πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον ιδιωτικό τομέα και 120 μήνες σε χώρους παροχής πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δημοσίου τομέα).
Πάντως κρίσιμο θέμα, αλλά όχι απαραίτητα αναγκαίο, είναι η τροπολογία Πολάκη, που πέρασε πρόσφατα στις 7 Μάρτη, όπου ορίζει ότι οι εργαζόμενοι με σύμβαση εργασίας στο δημόσιο νοσοκομείο ωφελούνται από παράταση σύμβασης μέχρι το Δεκέμβρη του 2018.
Επειδή όμως δεν έχει ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, αναμένεται να ισχύσει σε λίγες μέρες, πλην όμως έπρεπε η προκήρυξη του νοσοκομείου να εκδοθεί, έστω και χωρίς αυτήν την μνεία, προκειμένου να προλάβει η Διοίκηση τον χρόνο που είναι πιεστικός, ώστε στις 14 Ιουνίου να έχουν στελεχωθεί και πάλι οι θέσεις των Καθαριστριών.
Αυτά μέσες άκρες ειπώθηκαν κατά την συνάντηση Διοίκησης-Καθαριστριών, που συνοδεύτηκαν από την πρόταση της τετραμελούς Επιτροπής τους να μεταφερθούν προς τις εργαζόμενες, σε συνάντηση που θα ακολουθούσε το μεσημέρι.
Αποτέλεσμα ήταν στις 1.30 μμ να ακολουθήσει αυτή η συνάντηση στο Αμφιθέατρο του Ταχύρυθμου και εκεί να αναλυθούν οι προτάσεις και να καθησυχαστούν τα πνεύματα που είχαν εντέχνως εγερθεί, με σκοπό το πολιτικό όφελος, από τους έχοντες συμφέροντα να αποτύχει το πείραμα της επαναφοράς των υπηρεσιών Καθαριότητας από τον ιδιωτικό εργολαβικό Τομέα στο δημόσιο, όπου και ανήκει.  
Η συνάντηση κράτησε μέχρι τις 3 μμ και ήταν καρποφόρα και όντως εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές. Και οι Καθαρίστριες, που από την προηγούμενη ημέρα πιέζονταν να προχωρήσουν σε ακραία και τελική ρήξη με το Νοσοκομείο, όπου σαν αποτέλεσμα θα είχε το άνετο πέρασμα ιδιώτη, έστω και για λίγους μήνες στο Νοσοκομείο, κατανόησαν ότι το συμφέρον τους είναι να διαχειριστούν οι ίδιες την τύχη τους, σήμερα με την τετραμελή εκπροσώπησή των, αύριο με το σωματείο εργαζομένων καθαριστριών στο Νοσοκομείο, που πρέπει να συστήσουν, καθώς όπως απέδειξε η εμπειρία, στην κρίσιμη στιγμή που το είχαν ανάγκη και το διέθεταν!
Στο μεταξύ, αξιοσημείωτο είναι ότι προς στιγμήν την προηγούμενη νύχτα, χθες, στην συνάντηση του ΕΚ Πατρών, υπήρξε συγκρουσιακό κλίμα μετά της διοίκησης του σωματείου Η Ένωση, που τους καλύπτει προσωρινά, καθώς τις ωθούσε σε απόσπαση συναίνεσης για κήρυξη απεργίας στο Νοσοκμείο Άγ. Ανδρέας, κάτι που οι εργαζόμενες απέκλεισαν ρητά και κατηγορηματικά.
Μετά την σημερινή ομόφωνη απόφαση αναμένουν την δημοσιοποίηση της διορθωτικής πράξης της προκήρυξης και την επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την δημοσίευση της τροπολογίας Πολάκη στο ΦΕΚ.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι στο Υπουργείο Υγείας σήμανε συναγερμός από την πρώτη στιγμή και αναζητήθηκαν οι τρόποι ώστε να μην αποτύχει το επιτυχημένο πείραμα στα νοσοκομεία, με πρώτο του Αγ. Ανδρέα, που τόσο έχει θορυβήσει τον εργατοπατερισμό και την συνεργασία των εταίρων του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Τέλος καλό, όλα καλά, με το γραφείο του Παύλου Πολάκη να πρωτοστατεί και πάλι, ώστε να αρθούν οι όποιες παρεξηγήσεις!    

Δεν υπάρχουν σχόλια: