ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Παπούτσια νεκρών παιδιών από επιθέσεις σε σχολεία

Γέμισαν την αυλή του Καπιτώλιου

Επτά χιλιάδες ζευγάρια παιδικά παπούτσια τοποθετήθηκαν, από ακτιβιστές, μπροστά στο Καπιτώλιο για να θυμηθούν όλοι -ανήμερα της ακρόασης για τα λάθη του Parkland- τα χιλιάδες θύματα μαθητών από το 2012 μέχρι τώρα.

 
Στις 14 Δεκεμβρίου του 2012, ο 20χρονος Adam Lanza εμφανίστηκε στο Sandy Hook Elementary School του Connecticut, με ένα όπλο στο χέρι, άρχισε να πυροβολεί και σκότωσε 20 παιδιά (ηλικίας 6-7 χρόνων) και 6 ενήλικες, μέλη του διοικητικού προσωπικού. Αργότερα διαπιστώθηκε πως ο Lanza είχε δολοφονήσει τη μητέρα του, πριν κινήσει για το σχολείο. Όταν έφτασε η αστυνομία στον τόπο του μακελειού, έβαλε το πιστόλι στο κεφάλι και αυτοκτόνησε.
 
Αυτό το περιστατικό ήταν το πιο θανατηφόρο που αφορούσε μαζική εκτέλεση σε high school ή σε δημοτικό, στην ιστορία των ΗΠΑ. Ήταν και στο Νο4 της λίστας με τις μεγαλύτερες μαζικές εκτελέσεις του έθνους, για τις οποίες ευθυνόταν ένας άνθρωπος. Και ναι, είχε εγείρει ενστάσεις και την ανάγκη να αλλάξει κάτι στο νόμο περί οπλοκατοχής της Αμερικής. Είχαν γίνει και προτάσεις, για παγκόσμιο έλεγχο στοιχείων και για μια νέα ομοσπονδιακή και πολιτειακή νομοθεσία, που θα απαγόρευε την πώληση και την κατασκευή συγκεκριμένων ημιαυτόματων όπλων και γεμιστήρων με περισσότερους από 10 γύρους πυρομαχικών. Περιττό να πούμε αν έγινε κάτι.
Το Νοέμβριο του 2013 οι έρευνες κατέληξαν στο ότι ο Lanza ενήργησε μόνος του και είχε σχεδιάσει όσα έκανε. Δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο για το λόγο που τον οδήγησε στο μακελειό ή γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο σχολείο.
Ένα χρόνο αργότερα, το Office of the Child Advocate αποκάλυψε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Lanza είχε σύνδρομο Asperger (αναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση και τη μη λεκτική επικοινωνία, με περιορισμένα και επαναλαμβανόμενα πρότυπα συμπεριφοράς. Είναι ηπιότερη διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, τα σημάδια ξεκινούν από τα 2 χρόνια και διαρκούν μια ζωή) και υπέφερε από κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, από έφηβος. Ο οργανισμός υπεράσπισης παιδιών σημείωσε ότι το σύνδρομο του δεν έπαιξε ρόλο σε αυτό που έκανε, πριν αναφέρει "τα σοβαρά και επιδεινούμενα εσωτερικά προβλήματα ψυχικής υγείας, σε συνδυασμό με την άτυπη ενασχόληση με τη βία και την πρόσβαση σε θανατηφόρα όπλα, αποδείχθηκαν συνταγή για μαζική δολοφονία".

Γιατί όμως, τα θυμηθήκαμε όλα αυτά

H Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει σήμερα (Τετάρτη 14/3), επί νομοσχεδίου για την αύξηση της ασφάλειας στα σχολεία. Αναμένεται πως θα "περάσει", παρ' όλα αυτά οι Δημοκρατικοί έχουν αναστατωθεί, διότι δεν θα περιλαμβάνει κάποιο μέτρο για τον έλεγχο των όπλων. Στην αυλή του Καπιτωλίου, έξι γερουσιαστές παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου για να στηρίξουν την έκδοση νόμου που έγινε γνωστός ως STOP School Violence Act -και ο οποίος δεν αναφέρει λέξη για μέτρα που αφορούν τα όπλα. Επιπροσθέτως, η Δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας θα πραγματοποιήσει ακρόαση, σχετική με τα λάθη που έγιναν στο Parkland και τις αποτυχίες του FBI και της αστυνομίας να αναγνωρίσει τα προειδοποιητικά σημάδια -πριν γίνει φονιάς ο Nicolas Cruz. H ακρόαση αναμένεται να 'χει στο επίκεντρο την πρόταση που έχει γίνει από μέλη του Κογκρέσου για έλεγχο στα πυροβόλα όπλα. Με αυτά και με αυτά, άνθρωποι που έζησαν τη φρίκη μακελειών σε σχολεία έκαναν αυτό.

Για την ακρίβεια, η Παγκόσμια Ομάδα Υπεράσπισης Avaaz, συγκέντρωσε ζευγάρια παπουτσιών που άνηκαν σε θύματα πυροβολισμών σε σχολεία και τα εναπόθεσε στο Καπιτώλιο, ενόσω μέσα γινόταν η συζήτηση για τη βία των όπλων και την ασφάλεια των σχολείων. "Τα παπούτσια ανήκουν σε θύματα. Είναι κάτι το τόσο προσωπικό. Έχουμε από πουέντ, έως πατίνια. Μη ξεχνάμε πως επρόκειτο για παιδιά", εξήγησε η Nell Greenberg, υπεύθυνη της καμπάνιας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: