ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Αναγνωστοπούλου: Επαναφορά σεξιστικού καπιταλισμού



«Προκαλεί ευχάριστα αισθήματα το γεγονός πως απόψε στην αίθουσα υπάρχουν και άνδρες. Η υπόθεση του φεμινιστικού κινήματος δεν αφορά μόνον τις γυναίκες» υπενθύμισε η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου.




Αλλά και γυναικείο είναι «το μεγαλύτερο μπούλινγκ για τα μαλλιά μου»


ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΒΕΛΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ, ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΔΑΣΚΑΛΑ


Η Ντ. Πεταλά χαιρέτησε εκ μέρους της ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ.
Με ιδιαίτερη θέρμη και επιτυχία υποδέχθηκε ο χώρος της Αριστεράς στην Πάτρα την εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας, χθες Παρασκευή 9 Μάρτη, από το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής /Φύλλου της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, με προσκαλεσμένη κεντρική ομιλήτρια της ευρωβουλεύτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα μαζί με τις Σία Αναγνωστοπούλου, βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ και Αμαλία Σαρρή Στέλεχος Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλου, σε εκδήλωση με θέμα: «8 Μάρτη 2018- Η θέση της γυναίκας σήμερα».
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της εκ μέρους της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, που απεύθυνε το μέλος της Ντίνα Πεταλά, ενώ στη συνέχεια, ως εισηγήτρια η Μαρία Λιονάκη, αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό του φεμινιστικού κινήματος στη χώρα μας, υπενθύμισε ότι τα τέλη της 10ετίας '80  άρχισε να ατονεί και να οδηγείται στον εκφυλισμό με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τότε που εμείς διεκδικούσαμε ποσοστώσεις στα όργανα διοίκησης.
Και από Ημέρα της Γυναίκας  έγινε Γιορτή της Γυναίκας, όπου μαζευόμαστε στα κοσμικά κέντρα για να την γιορτάσουμε, ενώ η θέση της γυναίκας επιδεινώνεται, συμβάλλουσας και της οικονομικής κρίσης.
Μαρία Λιονάκη: Από Ημέρα της Γυναίκας  έγινε Γιορτή της Γυναίκας, όπου μαζευόμαστε στα κοσμικά κέντρα για να την γιορτάσουμε!

Ακολούθησε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, που αναφέρθηκε στην ελληνική κοινωνία που  διέσωσε τη "χαμένη τιμή" της Ευρώπης των κλειστών συνόρων.  (Αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση του Istologiou G. Mosxou). Και ακολούθως η Αμαλία Σαρρή, ως εκπρόσωπος της ΓΓΙΦ χαιρέτησε υπενθυμίζοντας πως  13 εκατομμύρια γυναίκες πέφτουν θύματα βίας στην Ευρώπη. Η ΓΓΙΦ δέχεται πάνω από 15 χιλ. κλήσεις το χρόνο από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Και τόνισε ότι η ισότητα φύλων δεν αποτελεί πολυτέλεια, ενώ ελπίδες για καλυτέρευση της κατάστασης εναπόθεσε στην Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα της Γυναίκας, που ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή, μετά από πρόταση της ΓΓΙΦ του Υπ. Εσωτερικών.

Η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου
Ημέρα της Γυναίκας χωρίς λουλούδια δεν ταιριάζει!
«Ο φεμινισμός δεν είναι μόνον γυναικεία υπόθεση. Αφορά όλη την κοινωνία, αυτούς που ο καπιταλισμός θεωρεί πλεονάζοντα τμήματά της» υπενθύμισε η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου.
Και τόνισε:
«Στην Ελλάδα με την κρίση, είδαμε να θυλικοποιούνται όλες οι εργασιακές σχέσεις. Ο Τύπος έγινε πιο ρατσιστικός, πιο σεξιστικός. Βλέπουμε ένα μέτωπο συντήρησης, που πάει να ανασυγκροτηθεί για να  αντιμετωπίσει την Αρισατερά».
Έκανε αναφορά στον «ρατσιστικό λόγο της ΝΔ που παίρνει επίσημη μορφή στα κείμενά της και βλέπουμε παράλληλα της γυναίκες αυτού του πολιτικού χώρου να μην αντιδρούν. Κι αυτό αποτελεί πρόβλημα»  τόνισε.
Υπενθύμισε δε, την στάση της Πολωνίας, που «είναι αντίθετη στο γυναικείο κίνημα και στις αμβλώσεις, στο Πακιστάν παρατηρείται αντίσταση γυναικών για τις γυναίκες που πεθαίνουν από βιασμό.
Όταν προχωρήσαμε στην καθιέρωση της ταυτότητας φύλου και στο σύμφωνο συμβίωσης, ακόμη και το ΚΚΕ μας έλεγε ότι αυτά είναι πολυτέλειες.
Όχι δεν είναι έτσι. Εάν η Αριστερά δεν είναι ευαίσθητη σε αυτά δεν θα είναι και αλλού. Η κοινωνική ισότητα είναι το ζητούμενο.
Η ισότητα φύλων δεν είναι φυσική λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Και όποιος προσπαθεί να την επιβάλει , είναι κατά της Δημοκρατίας!
Έχουμε επαναφορά ρατσιστικού, σεξιστικού καπιταλισμού, πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό.
Στην Ελλάδα το οκτάωρο εργασίας, ανάπαυσης, ύπνου  δεν έχει κατακτηθεί. Θεωρούσαμε του ... πεταματού τις δουλειές που γινόσανται μέσα στα σπίτια και τα στερεότυπα, δουλειές για τις Βουλγάρες, Ρουμάνες κ.α.»
Γυναικείο «Το μεγαλύτερο μπούλινγκ για τα μαλλιά μου»
Μάλιστα στην δευτερολογία της η Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι «οι καπιταλιστικές θέσεις για την γυναίκα έχουν ενσωματωθεί και στην αντίληψη της Αριστεράς. Είμαστε υποχρεωμένες να αποδεικνύουμε ότι όντως είμαστε κατάλληλες για κάποια θέση. Δείτε πόσες, λίγες  γυναίκες είναι στα κέντρα λήψης αποφάσεων».
Αποκάλυψε όμως και κάτι ακόμη, παρήγορο για τον ανδρικό πληθυσμό, όταν είπε:
«Το μεγαλύτερο μπούλινγκ για τα μαλλιά μου το έφαγα από γυναίκες και όχι από άνδρες».
Μάλιστα για να τονίσει την αντίσταση στον συντηρητισμό της ελληνικής ανδρικής κοινωνίας, ανέσυρε από την κλασική αρχαιότητα τον γλύπτη, που για να σπάσει το κατεστημένο της  κατασκευής ανθρώπινων εικόνων σε προφίλ κια ποτέ αμφάς, υπενθύμισε την κατασκευή του δύσμορφου Διόνυσου, σε αμφάς, που έσπασε τα στερεότυπα της τότε κοινωνίας.
Ο καλλιτέχνης του Χρυσού αιώνα του Περικλέους, μας δείχνει τον δρόμο με το γλυπτό του, που ήταν αντεργκράουντ για την εποχή του, καθώς άλλαζε τα ειωθότα!» κατέληξε

Χριστιάνα Βέλιου: Το πρωί καθαρίστρια, το απόγευμα δασκάλα

Χρ. Βέλλιου: Το πρωί καθαρίστρια, το απόγευμα δασκάλα.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρέμβαση της εκπροσώπου του γυναικείου αλβανικού στοιχείου της πόλης, προέδρου Χριστιάνας Βέλλιου.
Αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, είπε μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά:
«Γυναίκα εννοούμε την δημιουργία. Είναι πηγή ζωής, έχειμ όνειρα για το αύριο. Και ειδικά η μετανάστρια που βρέθηκε ξαφνικά  σε μία κοινωνία άγνωστη, χωρίς γνώση της γλώσσας. Εργάστηκε χωρίς να ντραπεί σε δουλειές που άλλος δεν τις έκανε, αν και είχε σπουδάσει δασκάλα, στην πατρίδα της. Το πρωί δουλειά, το απόγευμα σε σεμινάρια για να μάθει τη γλώσσα. Το πρωί καθαρίστρια στις σκάλες και το απόγευμα δασκάλα. Αυτή η γυναίκα δεν σας είναι άγνωστη. Είναι μπροστά σας. Είμαι εγώ. Η γυναίκα που δεν ντράπηκα να δουλεύω καθαρίστρια και το απόγευμα να παραδίδω μάθημα σε παιδιά».
Και αμέσως  μετά:
«Έδωσα εξετάσεις για απόκτηση ιθαγένειας. Δεν πήρα. Κάτι βρήκαν για να το δικαιολογήσουν . Δεν πειράζει είπα. Έχω μέλλον. Όταν βρέθηκλα σε συγγενή μου στην Ολλανδία, είπα θα ξεχάσω τα ελληνικά εδώ. Μιλούσα αλβανικά, μέχρι που ρώτησα: «Μα δεν μιλάει κανείς εδώ ελληνικά;». Το πρωί βρέθηκε ο χασάπης της γειτονιάς που μιλούσε ελληνικά. Χάρηκα πολύ».
Και ολοκλήρωσε με ευχαριστίες:
«Χρόνια πολλά και σας ευχαριστώ πολύ και πάλι» κατέληξε, ξεσηκώνοντας θύελλα χειροκροτήματος, ως επιβράβευση γι αυτά που είπε στο κοινό. 









Δεν έλειψε ο ανδρικός πληθυσμός, παρότι ήταν Ημέρα της Γυναίκας. Όμως ο κύριος όγκος των ανδρών ήταν έξω από την αίθουσα, στο πεζοδρόμιο, ελλείψει κενών θέσεων. Μπορούσε να γίνει και διαφορετικά; Όχι, ποτέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: