ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ξενοδόχοι: Αιτία η δοσοληψία με αρνητικό πρόσημο


Η τυχούσα έξωση φοιτητών για λόγους αρνητικού ισοζυγείου πληρωμών, από τα ξενοδοχεία που έχει νοικιάσει η Φοιτητική Εστία Πατρών με χρήματα του Υπ. Παιδείας, πιθανόν να ωθήσει σε διαμαρτυρίες όπως αυτή της φωτογραφίας αρχείου του Istologiou G. Mosxou, όταν το 2011 η συγκυβέρνηση των τριών προσπάθησε να επιβάλλει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ. (Φωτ. της 19 Οκτωβρίου του 2011. Κινητοποιήσεις στην Πάτρα).

Απειλούν να εκδιώξουν τους φοιτητές της Εστίας εάν δεν επέλθει ισοζύγιο, αλλά στην ουσία λοξοκοιτάξουν στους τουρίστες ξεσηκώνοντας την συνδικαλιστική μήνη


Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος,  που σημειώνεται εδώ και δύο χρόνια περίπου με  θετικές μεν επιπτώσεις στην κάλυψη του ισοζυγίου και την άνοδο της Οικονομίας γενικότερα, έχει και τις παρενέργειές της. Για παράδειγμα στις νησιωτικές και παραλιακές περιοχές της χώρας η ζήτηση κλινών οδηγεί στην άρνηση μισθώσεως των διαθεσίμων για τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού με αποτέλεσμα την έλλειψη, ακόμα και σε τόπους που η ανάγκη τους είναι πιεστική. Όπως στην Σαντορίνη, έχουν ένα πολύ σύγχρονο νοσοκομείο που διαθέτει τα πάντα από μηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά χωλαίνει στο ζήτημα της στελέχωσης με προσωπικό.

Και τούτο διότι η κατακόρυφη αύξηση οδηγεί στην κάλυψη κλινών από τα τουριστικά γραφεία, που συμβάλλονται με τις επιχειρήσεις τουρισμού. Ακόμη και δωμάτια που προορίζονταν για οικιακές ανάγκες μετατρέπονται σε τουριστικά καταστήματα, ενώ στα λίγα διαθέσιμα  η τιμή τους ανεβαίνει στα... ουράνια! Παράλληλα το Υπ. Αμύνης στρέφεται στην χρήση προκάτ οικιών!
Σε άλλες εκτός νησιωτικών περιοχών  οι καλύψεις για ανάγκες φοιτητών φτωχών οικογενειών προβάλλουν ως βάρος των ξενοδόχων, που θέλουν τις κλίνες για να αυξήσουν τα τουριστικά τους καταλύματα.

Αυτή η αρρώστια φαίνεται  πως άρχισε να μολύνει και την Πάτρα και με αφορμή διαδικαστικά ζητήματα εξόφλησης του Υπ. Παιδείας, κάτι που είναι χρονίζον θέμα, αφού εξελίσσεται χρόνια τώρα μία διαδικασία δούναι και λαβείν, οι ξενοδόχοι εξεγείρονται τάχα, με σκοπό να οδηγήσουν το Πανεπιστήμιο Πατρών στην ελευθέρωση των κλεινών, για να τις χρησιμοποιήσουν ως τουριστικά καταλύματα!  

Απαντώντας ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» με ανακοίνωσή του καλεί τους ξενοδόχους «να μην τολμήσουν» καθότι  «βρίσκεται στο πλευρό των 130 φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έξωσης από τα δωμάτια ξενοδοχειακών μονάδων της Πάτρας, που έχει μισθώσει η Φοιτητική Εστία Πάτρας, μέσω χρηματοδότησης από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας».

Και συνεχίζουν:. 

«Οι ξενοδόχοι ανακοινώνουν ότι "αν δεν πληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών φεύγουν!". Εμείς τους απαντάμε "Να μην τολμήσουν να κάνουν έξωση στα παιδιά μας. Τα παιδιά των φτωχών εργατικών οικογενειών που οι γονείς τους (άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι) δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το δυσβάσταχτο κόστος σπουδών. Πολλοί δε από τους φοιτητές έχουν μπει ήδη στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, αφού οι οικονομικές συνθήκες τους οδηγούν στην παράλληλη με τις σπουδές τους αναζήτηση του μεροκάματου!".

Και ευκαιρίας δοθείσης, στις αντικυβερνητικές του κορόνες, αναφέρει:

«Καλούμε την Κυβέρνηση και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, να μην περιορίζονται σε τυπικές ανακοινώσεις αναγνώρισης των οφειλών, αλλά να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την υπογραφή των συμβάσεων με τα ξενοδοχεία και την αποπληρωμή των οφειλών. Σε αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες, πέρα από τα παιδιά μας τους φοιτητές, απασχολούνται και συνάδελφοι μας εργαζόμενοι, οι οποίοι περιμένουν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: