ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ανοίκειες εκφράσεις του Δημάρχου στο Δημ. Συμβούλιο


Ενοχλημένος από την αποχή των παρατάξεων ο Δήμαρχος Πατρέων. «Ο κ. Πελετίδης ή θα αποφασίσει ότι είναι εκλεγμένος Δήμαρχος όλης της πόλης ή ότι εκφράζει μόνο το κόμμα του» λένε οι πέντε παρατάξεις με κοινή ανακοίνωσή τους.


Ο νουνός Υπ.Εσ. Παν. Σκουρλέτης , έστειλε 1.5 εκτ. ευρώ  στο βαφτιστήρι του Πελετίδη, αλλά αυτό "στρούτζωσε", που τα έστειλε φανερά και τα έβρισε. Και σύσσωμη η αντιπολίτευση  των πέντε παρατάξεων αποχώρησε!


Η ανοίκεια συμπεριφορά του Δημάρχου Πατρέων που για μία ακόμη φορά μίλησε με σκαιό τρόπο προς τους δημοτικούς συμβούλους, τους ώθησε σε διαμαρτυρία, που μετά από κομφούζιο που δημιουργήθηκε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από την συνεδρίαση ντου Δημοτικού Συμβουλίου πριν καλά-καλά αρχίσει. 

Η ερώτηση τριών συμβούλων της «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» για την επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων με ποσό ενάμισι και πλέον εκατομμυρίων, βάσει του πανελλαδικού προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ενόχλησε τον κ. Πελετίδη, καθώς σκόπευε αυτά τα χρήματα να τα χρήματα να τα παρουσιάσει ως αποτέλεσμα δικών του ενεργειών. Και προς τούτο και διακατεχόμενος από το σύνδρομο της της υπερεπανάστασης των φοιτητικών αμφιθεάτρων, έκανε μπάχαλο την Συνεδρίαση, μην τυχόν και του τονίσει κανείς ότι η κυβέρνηση τον προσέχει ως βαφτιστήρι της!

Έτσι με περίσσια προσπάθεια αρνήθηκε ότι αυτά είναι χρήματα που χωρίς εξαίρεση τα στέλνει το Υπ. Εσωτερικών σε όλους τους δήμους και δεν ενημέρωσε για άλλη μια φορά την αντιπολίτευση για το πρόγραμμα που σκοπεύει να χρηματοδοτήσει με αυτά τα χρήματα. Επιπροσθέτως εξύβρισε το δημοτικό συμβούλιο ότι ζητά απ[αολυθούν οι εργαζόμενοι από το Δήμο, κάτι που είναι ψευδέστατο και εξόργισε αυτούς!

Εν ολίγοις ο νουνός, η κυβέρνηση Τσίπρα, έστειλε τα χρήματα στο βαφτιστήρι της Πελετίδη, αλλά αυτό "στρούτζωσε", που το γνωρίζουν τα παιδιά του! Και σύσσωμη η αντιπολίτευση  των πέντε παρατάξεων αποχώρησε.
Μετά τα παραπάνω ακολούθησε η παρακάτω ανακοπινωση:

Αποχώρηση παρατάξεων από την συνεδρίαση του Δημ. Συμβούλιου

Από τις δημοτικές παρατάξεις «Νέα Πόλη» του Κ. Χριστόπουλου, «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», από την «Τώρα για την Πάτρα», από την «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» του κ. Παναγιωτόπουλου και την «Πάτρα η Δική μας Πόλη» του κ. Τζανάκου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η συνεχιζόμενη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ανώτερου συλλογικού οργάνου της πόλης από το Δήμαρχο κ. Πελετίδη σήμερα, ξεπέρασε κάθε όριο. Ο άκρατος λαϊκισμός και οι προσωπικές επιθέσεις, βασισμένες σε ψέματα στο σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης δε μειώνουν τις παρατάξεις αλλά «κονταίνουν»  ανεπανόρθωτα το ρόλο σου, κ. Δήμαρχε. Δεν προτιθέμεθα από εδώ και πέρα να ανεχτούμε καμία προσωπική προσβολή και προσπάθεια απαξίωσής μας και ως φυσικά πρόσωπα. 

Ο κ. Πελετίδης ή θα αποφασίσει ότι είναι εκλεγμένος Δήμαρχος όλης της πόλης ή ότι εκφράζει μόνο το κόμμα του. 

Γι αυτό αποχωρήσαμε από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τον καλούμε να σταματήσει τέτοιες μεθόδους και πρακτικές. 

Ο λαϊκισμός έχει όρια. Ο Δήμαρχος συγκεκριμένο ρόλο». 

Η ερώτηση που θύμωσε τον κ. Πελετίδη

«Υπάρχει έτοιμο σχέδιο και έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την διεκδίκηση των χρημάτων από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, το οποίο έχει δεσμευτική καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου του 2019;  Έχει έρθει η δημοτική αρχή σε συνεννόηση με τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων της Α/θμιας και Β/μιας εκπαίδευσης, τις ενώσεις γονέων και κηδεμόνων και  τη διεύθυνση εκπαίδευσης  για να καταγράψουν και να ιεραρχήσουν  τις ανάγκες;».

Αυτή η ερώτηση που περιλαμβάνεται ανάμεσα σε τρεις από τους συμβούλους της ΡΑΠ Ουρανία Μπίρμπα, Ηλία Γρηγόρη και Γιάννη Τσιμπούκη και που εκπορεύεται από το ενδιαφέρον για να μην χαθεί το πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών, ήταν που ενόχλησε τον κ. Πελετίδη! Και φανατισμένος έχασε τον έλεγχο των πράξεών του, δείχνοντας ότι εκείνο που τον ενοχλεί είναι το ενδιαφέρον του Υπ.Εσ.   

Αναλυτικά η επερώτηση είναι η παρακάτω:  

 «Έγινε γνωστό ότι  ο Δήμος Πατρέων θα επιχορηγηθεί συνολικά από προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των 1.743.000 €.
Αναλυτικά, από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ο δήμος μας θα χρηματοδοτηθεί με 1.150.000€ για την επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και για εξοπλισμό αναβάθμισης των δημοτικών παιδικών χαρών με 373.000€.
Επίσης με  άλλες 250.000€ από το  «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας»
Αναφέραμε τα παραπάνω, επειδή κατά καιρούς διακρίνουμε μια δυστοκία στην πληροφόρηση και την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου  από τη δημοτική αρχή σε ότι αφορά χρηματοδοτήσεις του υπουργείου και συνολικά της κυβέρνησης προς το δήμο μας ίσως επειδή αντιστρατεύεται το πολιτικό της αφήγημα! του εκ Περισσού προερχόμενο.
Όμως είναι άλλο αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων ,άλλο διεκδίκηση για τη λύση προβλημάτων  της πόλης  κι άλλο ψηφοθηρική οικειοποίηση.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, ερωτούνται ο κ. Δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι:
1)   Υπάρχει έτοιμο σχέδιο και έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την διεκδίκηση των χρημάτων από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, το οποίο έχει δεσμευτική καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου του 2019;  Έχει έρθει η δημοτική αρχή σε συνεννόηση με τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων της Α/θμιας και Β/μιας εκπαίδευσης, τις ενώσεις γονέων και κηδεμόνων και  τη διεύθυνση εκπαίδευσης  για να καταγράψουν και να ιεραρχήσουν  τις ανάγκες;
2)   Υπάρχει έτοιμο σχέδιο  σε συνεργασία με τα διαμερίσματα και τα τοπικά συμβούλια για επιπλέον αναβάθμιση  και εξοπλισμό παιδικών χαρών εκτός της πρόσφατης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου  για τις 41 παιδικές χαρές ή θα εντάξετε αυτές στη χρηματοδότηση;
3)   Ποια έργα έχετε προγραμματίσει να πραγματοποιήσετε  με την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: