ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ανήκουστο! Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής απόλυσε μέλος του ΔΣ του και πρόεδρο σωματείου!

Στη φωτογραφία η απολυμένη από το ΕΚ Κομοτηνής Ρυίας Πατσατζή, μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. Κομοτηνής αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου, που στοχοποιήθηκε διότι τόλμησε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της...!

 

Στο πλευρό της προέδρου Ρυίας Πατσατζή το ΕΚ Αρκαδίας, που χαρακτηρίζει «παράνομη» την «απόλυση» και «στοχοποίηση»


Την καταγγελία της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου της εργαζομένης του Ρυίας Πατσατζή αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2018.

Σημειώνεται ότι:

«Η εργαζόμενη η οποία είναι παράλληλα και μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. Κομοτηνής αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου, στοχοποιήθηκε διότι τόλμησε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και να ασκήσει κριτική στην πλειοψηφία του Ε.Κ.».

Η καταγγελία της σύμβασης αποφασίστηκε με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε εναντίον της εργαζόμενης για συκοφαντική δυσφήμηση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελής Μαγαλιός.

Ενώ ακόμα δεν έχει εκδικαστεί καν η μηνυτήρια αναφορά και δεν υπάρχει κάποια τελεσίδικη απόφαση (η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης), το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής αποφάσισε «παράνομα» και «καταχρηστικά», όπως καταγγέλλεται, να απολύσει μια εργαζόμενη του.

Πραγματικά, ακούγεται ανήκουστο το Εργατικό Κέντρο, ο κατεξοχήν δηλαδή φορέας που αγωνίζεται και προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων να απολύει… εργαζόμενους.

Στο πλευρό της Ρυίας Πατσατζή τάσσεται το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας το οποίο σε ανακοίνωση του καταγγέλλει «στοχοποίηση» της εργαζομένης διότι τόλμησε απλά να ασκήσει κριτική ενώ καλεί το Υπουργείο Εργασίας και την ΓΣΕΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος.

Η καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης Ρυίας Πατσατζή, όπου εργαζόταν επί 18 συνεχή χρόνια στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, μετά από απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Ε.Κ. Κομοτηνής και του Προέδρου του στις 13 Φεβρουαρίου 2018.

Η εργαζόμενη η οποία είναι παράλληλα και μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. Κομοτηνής αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου, στοχοποιήθηκε διότι τόλμησε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και να ασκήσει κριτική στην πλειοψηφία του Ε.Κ.

Είναι ανάρμοστο Εργατικό Κέντρο να κατασκευάζει πειθαρχική επιτροπή και συνδικαλιστές να απολύουν συνδικαλίστρια χωρίς να προϋπάρχουν οι λόγοι που ορίζει ο Ν.1264/82. Ούτε ο πιο βάναυσος εργοδότης δεν συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο, κυρίως όταν υπάρχει δικαστική διαμάχη με τον εργαζόμενο σε εξέλιξη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το Ε.Κ. Αρκαδίας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στην συνάδελφο. 

ΚΑΛΟΥΜΕ:

-Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής να επανεξετάσει την εν λόγω απόλυση και να προβεί στην άμεση επαναπρόσληψη της εν λόγω εργαζόμενης.

-Το Υπουργείο Εργασίας και την Γ.Σ.Ε.Ε. να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: