ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Πρόβλημα οι άδειες 4 μονάδων ενέργειας Μεσολογγίου


Σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου για ανάκληση-ακύρωση των αδειών των 4 μονάδων παραγωγής ενέργειας που είχαν αρχίσει να δημιουργούνται στο Μεσολόγγι. 

Μάλιστα η κυρία Τριανταφύλλου κάλεσε πλέον την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ν’ ανακαλέσει άμεσα τις άδειας των 4 αυτών επιχειρήσεων που αρχικά είχαν αδειοδοτηθεί για να χρησιμοποιούν βιομάζα από την περιοχή και κατάληξαν να έχουν άδεια επεξεργασίας τηγανέλαιο και φυτικών ελαίων αγνώστου προελεύσεως. 


«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη δημιουργία αυτών των μονάδων και ένα προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο το οποίο εκμεταλλεύτηκαν και πήραν άδειες για αυτές τις μονάδες χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πριν ένα χρόνο με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή είχαμε επισημάνει τα τεράστια κενά που υπήρχαν στο νόμο και είχαμε πει σε συζήτηση που είχαμε μ τον κ. Φάμελλο ότι πρέπει να βάλουμε έναν οδικό χάρτη για να λυθεί το πρόβλημα.



Έπρεπε να γίνει, και έγινε, έλεγχος πεπραγμένων για το τι έχει συμβεί με αυτές τις μονάδες και θεραπεία των νομοθετικών κενών με την οποία πλέον υπάρχουν προϋποθέσεις για να γίνονται μονάδες παραγωγής ενέργειας από βιορευστά ή βιομάζα. Αυτές οι προϋποθέσεις βάζουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο το ίδιο το περιβάλλον και την προστασία του αλλά και την τοπική ανάπτυξη», σχολίασε η κυρία Τριανταφύλλου.



Αναφορικά τώρα με το τι σημαίνει στην πράξη η απόφαση του κ. Φάμελλου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πώς θα πρέπει πλέον η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ακυρώσει τις άδειες αυτών των μονάδων. Αυτό, υποστήριξε η κυρία Τριανταφύλλου, είναι νομικά και πολιτικά ορθό.



«Υπήρξαν πολλές συναντήσεις με τον Υπουργό, υπήρξε κινητοποίηση από την τοπική κοινωνία και ενεργούς πολίτες που ασχολήθηκαν επισταμένως με το θέμα. Ο υπουργός ενέσκηψε πάνω στην υπόθεση κι έβγαλε αυτή την απόφαση που είναι πάρα πολύ σημαντική και θέτει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προ των ευθυνών της. Είναι πλέον μονόδρομος για την Αποκεντρωμένη, που είναι η αδειοδοτούσα αρχή, να ανακαλέσει-ακυρώσει τις άδειες αυτές.



Θυμίζω για τις 4 αυτές μονάδες ότι δεν έχει καμία σχέση το υλικό που θα καίνε δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή. Είχαν ξεκινήσει ως μονάδες βιομάζας, όμως, μέσω των συνεχών τροποποιήσεων, έφτασαν αλλού. Εδώ υπήρχαν και «διαδρομισμοί», γι’ αυτό καλώ και την Αποκεντρωμένη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων γιατί υπάρχουν ευθύνες όταν δίνονται τέτοιες άδειες. Δεν υπάρχει καμία σχέση με τα αρχικά υλικά κι ήθελαν να μετατρέψουν μια περιοχή από παραγωγική-αγροτική περιοχή, σε βιομηχανική» είπε μεταξύ άλλων η κυρία Τριανταφύλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: