ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Γ. Μπουρνούς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενάντια στους Ευρωπαίους εργαζόμενους σε πλατφόρμες

 Γ. Μπουρνούς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενάντια στους Ευρωπαίους εργαζόμενους σε πλατφόρμες



Δήλωση του Αντιπροέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια από τις τέσσερις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που μπλόκαραν για δεύτερη φορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 16ης Φεβρουαρίου νομοθετική πρωτοβουλία που κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε πλατφόρμες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επί της ουσίας, ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς και τους φιλελεύθερους Μακρόν και Κάλας, «έκαψε» την προοπτική νομοθέτησης της προστασίας των εργαζομένων σε πλατφόρμες, αφού ήταν η τελευταία ευκαιρία να περάσει μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση πριν την επερχόμενη λήξη της θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν είναι τυχαίο, ότι μέχρι και ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Σμιτ, εξέφρασε την βαθιά απογοήτευσή του για την απόρριψη της συμφωνίας. Και, από την άλλη πλευρά, δεν είναι τυχαίοι οι πανηγυρισμοί μεγάλων λόμπι, όπως η Move EU (που μέλη της είναι η Bolt, η Uber και η Free Now) για την απόρριψη της οδηγίας.

Η ελληνική κυβέρνηση, μαζί με τη γερμανική, τη γαλλική και την εσθονική επέλεξαν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων διεθνών πλατφορμών (μεταφορών, ντελίβερι φαγητού κ.α.), που επιβάλουν καθεστώς αυτοαπασχολούμενου στους εργαζόμενούς τους. Επέλεξαν να στερήσουν τους οδηγούς και τους «ντελιβεράδες» από την πλήρη αναγνώρισή τους ως μισθωτοί εργαζόμενοι και συνεπακόλουθα από την κατοχύρωση όλων των σχετικών εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Η Ελλάδα γίνεται για ακόμα μια φορά αρνητικός πρωταγωνιστής πανευρωπαϊκά στην οπισθοδρόμηση και όχι την πρόοδο των κοινωνικών δικαιωμάτων. Κι αυτό το πισωγύρισμα έχει υπογραφή: Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αγωνίζονται αταλάντευτα στο Ευρωκοινοβούλιο και την ελληνική Βουλή για την υπεράσπιση, την κατοχύρωση και τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των Ευρωπαίων εργαζομένων σε πλατφόρμες. Ενίσχυση των δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Ευρωεκλογές σημαίνει ενίσχυση της φωνής των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: