ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Εισαγγελείς - Τέμπη: Ενοχλήθηκε από την παρέμβαση των δικηγόρων

Τρένο στα Τέμπη
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Ενοχλημένη εμφανίζεται η Ένωση Εισαγγελέων αναφορικά με την 

κριτική που άσκησε η ολομέλεια των δικηγόρων Ελλάδος  σχετικά με τις πολιτικές παρεμβάσεις και την έκδοση της εγκυκλίου-οδηγίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με τη διερεύνηση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ειδικότερα, η Ένωση Εισαγγελέων απαντώντας στην ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων κάνει λόγο για «δημόσιες απαξιωτικές, επικοινωνιακού Τύπου δηλώσεις και ισχυρισμοί όπως οι παραπάνω, που αμφισβητούν νόμιμες και επιβαλλόμενες υπηρεσιακές ενέργειες λειτουργών της δικαιοσύνης, καταδεικνύουν ηθελημένη παράβλεψη ή μη συγγνωστή άγνοια του νόμου, της δομής των εισαγγελιών και του τρόπου λειτουργίας της εισαγγελικής αρχής».

Μάλιστα, η Ένωση προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα κατηγορεί τους δικηγορικούς συλλόγους ότι με τις εν λόγω δηλώσεις «αποβλέπουν προφανώς στην προβολή και τη δημιουργία εντυπώσεων» ενώ επισημαίνουν ότι αυτές «δεν ωφελούν ουσιαστικά και πρέπει να εκλείψουν».

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την παρέμβαση του ανώτατου δικαστηρίου η Ένωση Εισαγγελέων επικαλούμενη διατάξεις και «τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά» της υπόθεσης, σημειώνει ότι «προκύπτει με σαφήνεια η νομιμότητα και η ορθότητα της συγκεκριμένης παραγγελίας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί και δεν μπορεί να θεωρηθεί από οποιονδήποτε και δη από συλλειτουργούς της δικαιοσύνης ως παρέμβαση σε δικαστικούς λειτουργούς».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα συνοδευόμενο από πολυσέλιδη έκθεση τεχνικής πραγματογνωμοσύνης, για την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών αφήνοντας αιχμές προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας το πρώτο σημείο είναι «η διαφωνία μας με τις πολιτικές παρεμβάσεις, διότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αρέσκεται τελευταία να παρεμβαίνει στην υπόθεση αυτή με μία μη οφειλόμενη επέμβασή της στο έργο της Δικαιοσύνης». Δεύτερο σημείο είναι η «ατελέσφορη, απρόσφορη και ατυχής χρονικά κατ εμάς έκδοση της εγκυκλίου-οδηγίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που δίνει κατευθυντήριες εντολές όχι μόνο στους ιεραρχικά υφισταμένους της αλλά και στους δικαστές που ερευνούν την υπόθεση σε μια πιο επικοινωνιακού τύπου πρωτοβουλία που παρεμβαίνει στο έργο της τακτικής δικαιοσύνης».

Ενώ ο πρόεδρος της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων επεσήμανε ότι «μέχρι σήμερα έχουν αργήσει να κληθούν στην ανάκριση τα μεσαία βαγόνια της αμαξοστοιχίας των ευθυνών, οι άνθρωποι δηλαδή που διαχειρίστηκαν την αμαρτωλή σύμβαση 717, ενώ πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στους μηχανοδηγούς-πολιτικούς υπεύθυνους του τρένου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: