ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

«Όχι» της ΝΔ στην παράταση παρά την δικογραφία του εφέτη ανακριτή

Μνημόσυνο στα Τέμπη 

Η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει παράταση για την κατάθεση των πορισμάτων των κομμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη, παρά το γεγονός ότι έφτασε στη Βουλή η δικογραφία του εφέτη ανακριτή Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία 1.100 σελίδων βρίσκεται σε ειδική αίθουσα και φρουρείται ενώ οι βουλευτές μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη θα μπαίνουν στην αίθουσα χωρίς κινητά. 

Συγκεκριμένα, το Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής αναφέρει ότι «με δεδομένο ότι ο όγκος του υλικού που απέστειλε η εισαγγελία εφετών Λάρισας είναι απολύτως διαχειρίσιμο η διαδικασία σύνταξης πορισμάτων από την εξεταστική επιτροπή συνεχίζεται εντός του πλαισίου που έχει οριστεί».

Σχετικά με την πρόσβαση των βουλευτών στο νέο υλικό σημειώνεται ότι «με γνώμονα τη διασφάλιση της μυστικότητας της ποινικής διαδικασίας στη Λάρισα που βρίσκεται στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης, τα μέλη της επιτροπής από σήμερα κιόλας θα έχουν τη δυνατότητα καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή) από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ καθώς και το Σάββατο από τις 09:00 το πρωί ως τις 15:00 να επισκέπτονται το Γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής ώστε να αντλήσουν στοιχεία για τη σύνταξη των πορισμάτων».

Παράλληλα το Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής σημειώνει «ότι διαβιβάστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της επιτροπής στον εισαγγελέα Εφετων Λάρισας η μαρτυρική κατάθεση του CEO της Hellenic train Mauricio Cappotorto για την περαιτέρω αξιολόγηση της».

Μιλένα Αποστολάκη: Ελλιπέστατη η δικογραφία

Από την πλευρά της η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη, η οποία μετέχει στην εξεταστική επιτροπή δήλωσε ότι «η δικογραφία είναι ελλιπέστατη. Δεν πρόκειται για το σύνολο της δικογραφίας, αλλά για στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία επιλεκτικά έχουν αποσταλεί στη Βουλή.

Λείπουν ουσιώδη στοιχεία, ουσιώδη συνημμένα, τα οποία οι μάρτυρες κατέθεσαν και θα έλεγα ότι εισφέρει ελάχιστα στην προσπάθεια να αποκαλυφθούν τα αίτια και οι υπεύθυνοι αυτού του τραγικού εγκλήματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια: