ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το 4ο Συνέδριο με «τα μάτια της Αχαΐας»

ΣΥΡΙΖΑ: Το Συνέδριο με «τα μάτια της Αχα...

 

Τι λένε  ο συντονιστής ΝΕ Αχαΐας  Φώτης Βασιλακόπουλος και ο βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος


Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκληρώθηκε χθες παίρνοντας την απόφαση να μη γίνουν εκλογές για την ανάδειξη προέδρου με το κόμμα πλέον να ετοιμάζεται για τις Ευρωεκλογές έχοντας κάνει σαφές ότι έχει πρόεδρο.

O συντονιστής ΝΕ Αχαΐας  Φώτης Βασιλακόπουλος

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Φώτης Βασιλακόπουλος, συντονιστής-γραμματέας του κόμματος στην Αχαΐα, «αυτή τη στιγμή έχουμε πρόεδρο και προχωράμε ενωτικά και συντεταγμένα. Χθες το Συνέδριο με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εσωκομματικές εκλογές με μεγάλη πλειοψηφία. Κατά συνέπεια προχωράμε βλέποντας και παρεμβαίνοντας στην καθημερινότητα, στις κινητοποιήσεις.  Εστιάζουμε στα ζητήματα που αφορούν τον καθημερνό πολίτη και την περιοχή μας  και που περιμένουν λύσεις. Ο διάλογος, τα προβλήματα, η συζήτηση είναι λογικό να υπάρχουν όπως και σε κάθε κόμμα. ‘Ετσι και στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ειδικά μετά από όλα αυτά που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, τις εκλογές, τις αποχωρήσεις του Αλέξη Τσίπρα αλλά και συντρόφων.

Το Συνέδριο αυτό ήταν ένα Συνέδριο θέσεων, πολιτικής ζύμωσης και αναφοράς. Έγιναν πολλά στρογγυλά τραπέζια κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου τα οποία ασχολήθηκαν με πολλά βασικά θέματα όπως υγεία, ανάπτυξη, οικονομία, παιδεία κ.α. τα οποία έφτιαξαν το σκελετό του προγράμματος του κόμματός μας. Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε, όχι μόνο στο τι έγινε στην κεντρική αίθουσα και σε όλα αυτά που συνέβησαν. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται σε παρακμή, γίνεται μια ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τσέπη του πολίτη, στα δικαιώματα του, στην οικονομία και πρέπει να δώσουμε απαντήσεις. Μας ανησυχεί η καθημερινή ζωή του απλού πολίτη. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα αριστερά να δώσει απαντήσεις και θα το κάνει».

βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, «ήταν ένα Συνέδριο έντονων αντιπαραθέσεων, αντιθέσεων, αναλύσεων αλλά και συνθέσεων τελικά. Επαναβεβαιώθηκαν οι θέσεις του κόμματος σχετικά με την υγεία για παράδειγμα. Πιστεύουμε σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας, σε ένα δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, σε ένα σύστημα στην ενέργεια που δε θα συσσωρεύει υπερκέρδη και θα εξυπηρετεί τον κόσμο και την κοινωνία. Το πρόγραμμα του κόμματος επιβεβαιώθηκε. Μιλάμε πλέον για ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που ανοίγεται στην κοινωνία και τη νεολαία  αλλά και στα συνδικαλιστικά και μαζικά όργανα. Μετά τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και τις αντεγκλήσεις για εκλογές καταλήξαμε ότι δεν τίθεται θέμα εκλογής νέας ηγεσίας. Επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη των μελών του κόμματος και κατ’ επέκταση των συνέδρων στο πρόσωπο του προέδρου».

Όπως επισημαίνει ο κ. Παναγιωτόπουλος το κόμμα πλέον αφήνει πίσω του τις εντάσεις καθώς δεν έχει άλλα περιθώρια.

«Συντονιζόμαστε και ολοταχώς πηγαίνουμε προς τις Ευρωεκλογές. Θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων και παίρνουμε θέσεις μάχης στην κοινωνία απέναντι στα πρόβλημά που δημιουργεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι οι εντάσεις ήταν ως εδώ. Ένας πρόεδρος λίγων μηνών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί χωρίς λόγο, δεν υπάρχει λόγος προς το παρόν.  Πρέπει να διαμορφωθεί η πολιτική του κόμματος, να δώσουμε κυβερνητική διέξοδο στην κοινωνία η οποία ακόμα ελπίζει και εναποθέτει ελπίδες στο ΣΥΡΙΖΑ. Το βλέπουμε αυτό, το είδαμε μέσα σε ένα κατάμεστο Τάε Κβον Ντο. Κάνουμε αντιπολίτευση μέσα στο κοινοβούλιο που πρέπει να φανεί και αυτή.  Το κόμμα πέρασε αρκετά, δεν έχει περιθώρια για άλλες εντάσεις και διασπάσεις. Η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς. Πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό το αίτημα» καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Thebest.gr - Τσίχλα Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: