ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Γ. Ψυχογιός στο Κανάλι της Βουλής και την "Πρωινή Επισκόπηση"

 

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ταυτοτικό στοιχείο η σύνθεση και η συλλογικότητα και στόχος ένα ξεκάθαρο και ισχυρό πολιτικό στίγμα προς τα έξω»


\Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» του Καναλιού της Βουλής, ακολουθούν σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε.

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτους δικαίου είναι ντροπή για τη χώρα, η κυβέρνηση αντί να κατηγορεί βουλευτές ή πολιτικές ομάδες, πρέπει να πάρει μέτρα, διότι είναι κέρδος για τη χώρα να είσαι ευθυγραμμισμένος με τις σύγχρονες πρακτικές του διεθνούς δικαίου.
Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν ένα συνέδριο θέσεων, από το οποίο προέκυψαν οι βασικές προγραμματικές θέσεις και αρχές που είναι η «ψυχή» μας, είναι η προμετωπίδα που πρέπει να τηρήσουμε και ενόψει των ευρωεκλογών.
Διεκδικούμε διαχρονικά μια άλλη Ευρώπη, των δικαιωμάτων, των λαών, της σύγκλισης και όχι των κρατών, τα οποία από μόνα τους θα παίρνουν αποφάσεις.
Για να υπάρξει ενότητα και συλλογικότητα, εκτός των άλλων, πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες από όλους. Αλλά πρέπει και όλοι εμείς να φροντίσουμε ώστε η πολιτική «γραμμή» που χαράσσεται να βγαίνει ενιαία προς τα έξω, να επιμείνουμε στα βασικά στοιχεία και αρχές του χώρου μας που είναι η πλήρης τήρηση του καταστατικού, η συντροφικότητα, ο σεβασμός και η σύνθεση μέσα από τις αντιθέσεις και το διάλογο μεταξύ διαφορετικών ρευμάτων απόψεων και ιδεών.
Εμείς οι βουλευτές θέλουμε να σταματήσει η εσωστρέφεια, γιατί υποβαθμίζει την εξαιρετική δουλειά που κάνουμε με τον Σωκράτη Φάμελλο μέσα και έξω απ’ τη Βουλή, για όλα τα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, την αξιοπρεπή διαβίωση, τα δικαιώματα των πολιτών της χώρας.
Πρέπει να υπάρχει μια πολιτική στρατηγική και ένα σχέδιο που θα βάζει στην ατζέντα τα αγροτικά, τα θέματα δικαιοσύνης, το έγκλημα των Τεμπών που βλέπουμε να υπάρχει συγκάλυψη, τα εργασιακά, τα αιτήματα των φοιτητών που έχουν εξεγερθεί και υπερασπίζονται το ίδιο το Σύνταγμα σε τελική ανάλυση.
Όλοι εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κρινόμαστε κάθε μέρα, όχι μόνο Πρόεδρος και οι βουλευτές, αλλά και τα μέλη μας στην τοπική κοινωνία, στα σωματεία, στους μαζικούς φορείς.
Είναι πλούτος να έχεις ανθρώπους με εμπειρία γύρω σου, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν την ίδια ακριβώς άποψη με σένα, αλλά έχουν κοινό στόχο.
Δεν αποδομείται τόσο εύκολα ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν έχεις καταφέρει να κυβέρνησης και να κάνεις τόσα θετικά πράγματα για τη χώρα και την κοινωνία, με τα όποια λάθη γίνανε μετά, έχει αρκετό πολιτικό κεφάλαιο.
Είμαστε απέναντι στο Νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με πολύ συγκεκριμένα επιχειρήματα, όμως το πρώτο και το πιο βασικό ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να είναι θέμα της αγοράς. Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό που έλεγε ένα παλιό σύνθημα δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό.
Θέλω να δηλώσω τη στήριξή μου στον Παύλο Χρηστίδη και την οικογένειά του, ο οποίος στοχοποιήθηκε χθες από τον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ. Ήμασταν συμφοιτητές στην Κομοτηνή και είναι ένας άνθρωπος που παλεύει για τα δικαιώματα, παλεύει για τον άνθρωπο. Οποιοσδήποτε και να ήταν στη θέση του πρέπει να σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις

 Γ. Ψυχογιός: Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ταυτοτικό στοιχείο η σύνθεση και η συλλογικότητα και στόχος ένα ξεκάθαρο και ισχυρό πολιτικό στίγμα προς τα έξω

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: