ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ποιά ακριβώς κριτική ασκεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;



Κύκλοι του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτώμενοι για την όξυνση των ελληνοτουρκικών θεμάτων με αφορμή το επεισόδιο καταπάτησης ελληνικού τμήματος στον Εβρο, σημείο όπου η ελληνική κυβέρνησ σχεδιάζει επέκταση του φράκτη, αναφέρουν:


[α] Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, ρώτησε την Παρασκευή τον ΥΠΕΞ τι είχε γίνει στον Έβρο. Το έπραξε αυτό διότι δεν θεώρησε καμία πληροφορία δεδομένη από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης ή άλλη πηγή. 

[β] Το Σάββατο πρωί το ΥΠΕΞ απάντησε ότι είχε πραγματοποιήσει διάβημα στη γείτονα διότι "Τούρκοι στρατιώτες πραγματοποίησαν μετρήσεις στην περιοχή των Φερών". Το ΥΠΕΞ, δηλαδή, αποδέχτηκε ότι Τούρκοι στρατιώτες είχαν εισέλθει στη χώρα  (εφόσον δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις διάβημα για ενέργειες τούρκων αν αυτοί ήταν εντός της Τουρκίας!). Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από τον κ. Δένδια την Κυριακή στον Σκάι, όπου ο ίδιος είπε ότι το διάβημα πραγματοποιήθηκε λόγω τουρκικής "κινητικότητας".

[γ] Ο ΣΥΡΙΖΑ, επομένως, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση: (ι) διότι απέκρυψε είσοδο τούρκων στρατιωτών στη χώρα και (ii) διότι ο ΥπEξ υποβάθμισε το γεγονός λέγοντας ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να δημιουργεί ένταση για 10 μέτρα.

[δ] Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είπε ότι υφίσταται κατάληψη ελληνικού εδάφους ή ότι τούρκοι στρατιώτες είναι ακόμα εντός Ελλάδας. Ζητάει όμως να μάθει υπό ποιές προϋποθέσεις αποχώρησαν έλληνες και τούρκοι στρατιώτες από την περιοχή.

Ποιά είναι η θέση σας αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο και τη συναφή στάση της κυβέρνησης;

Οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις της Κυβέρνησης και η επιβεβαίωση το Σάββατο 24 Μαΐου από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες σε σχέση με το μείζον αυτό ζήτημα.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει χωρίς περιστροφές:

- Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής;

Αν αυτό συνέβη, προκειμένου μάλιστα, όπως δήλωσε ο ΥΠΕΞ κ Δένδιας, «να μη δημιουργηθεί ένταση στην περιοχή», αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια που απαιτεί εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Οι αρχικές αιτιάσεις του ΥΠΕΞ ότι πρόκειται για fake news ακραίων ιστοσελίδων που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδιαψεύστηκαν αμέσως μετά το διάβημα στο οποίο ο ίδιος προχώρησε προς την Τουρκία διότι Τούρκοι στρατιώτες "πραγματοποίησαν μετρήσεις" εντός ελληνικού εδάφους. Προφανώς το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν προβαίνει σε διαβήματα βάσει ψεύτικων ειδήσεων. Άρα ψευδείς ήταν μόνον οι κατηγορίες προς την αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που συνηθίζει κατά καιρούς τις εθνικιστικές κορώνες, ιδίως όταν στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες, είναι απόλυτα εκτεθειμένη από τις τελευταίες εξελίξεις που αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία διπλωματική και αμυντική στρατηγική απέναντι στην ολοένα και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

Όταν, δε, μια κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι το θέμα δεν είναι τα πολλά ή τα λίγα μέτρα υποχώρησης, αλλά το έλλειμμα στρατηγικής της έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα.

Ναι αλλά ο Υπουργός Εξωτερικών επιμένει να επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news κι επιπλέον συσχετίζει την κριτική σας με τη μάχη των “επιγόνων της Χρυσής Αυγής”. Τι απαντάτε;

Ο κ. Δένδιας είχε ξεχωρίσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τη συνεπή θέση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή και τις αποστάσεις που είχε πάρει απέναντι στα πιο ακραία δημαγωγικά χαρακτηριστικά της πολεμικής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ωστόσο, η απαράδεκτη δήλωσή του περί «εγκλωβισμού της αντιπολίτευσης στη μάχη επιγόνων της Χρυσής Αυγής» αποτελεί ντροπή. Ούτε με δηλώσεις ότι «δεν είναι παρατηρητής των συνόρων», ούτε με τη συνεχιζόμενη επίκληση περί fake news αλλάζει το γεγονός ότι σήμερα για πολλοστή φορά παραδέχτηκε το αναντίρρητο, ότι πραγματοποιήθηκε διάβημα διότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος. Δεν αποτελεί «κινητικότητα» η παραβίαση των συνόρων.

Και όταν τα Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών αντιφάσκουν ή προσπαθούν με φραστικές αλχημείες να αποκρύψουν ή να συσκοτίσουν την αλήθεια, δεν προσβάλλουν μόνο τον ελληνικό λαό. Στέλνουν λάθος μήνυμα στην άλλη πλευρά και αποθρασύνουν την ήδη κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα. Περιμένουμε την Τρίτη 26 Μαΐου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - που φέρει την ουσιαστική ευθύνη για  τη φύλαξη των συνόρων και τις ενέργειές του- να μας πει υπό ποιες προϋποθέσεις έληξε το περιστατικό. Κυρίως περιμένουμε να τοποθετηθεί ο κ Μητσοτάκης. Σε κάθε περίπτωση, το αναδυόμενο έλλειμμα στρατηγικής έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, δείχνει ότι  η κυβέρνηση διαχειρίζεται ανεύθυνα τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: