ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Παραβιάζει γνωμάτευση του ΣτΕ για την Κυριακή αργία



Ο Άδ. Γεωργιάδης επιτρέπει στο εκπτωτικό χωριό Σπάτων να λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα - Εν δυνάμει μπούσουλας για όλη την επαρχία

Πάλι συνελήφθη ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης «κλέπτων οπώρας» εκμεταλλευόμενος την συσκότιση λόγω επιβολής μέτρων κατά του κορονοϊού. 

Με μια τροπολογία που κατατέθηκε εμβόλιμα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, δίνει και επίσημα το δικαίωμα, παρακάμπτοντας απόφαση του ΣτΕ, στο γνωστό εμπορικό κέντρο στα Σπάτα, να παραμένει ανοιχτό σχεδόν όλες τις Κυριακές του χρόνου. Κάτι δηλαδή, που μπορεί σταδιακά να αποτελέσει μπούσουλα για τις επιχειρήσεις σε όλη την επαρχία!

Για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων μιλούν τόσο οι έμποροι όσο και οι εργαζόμενοι οι οποίοι δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα. 

«Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια της κυβέρνησης να ανοίξει μια συγκεκριμένη επιχείρηση. Είναι στο επίπεδο της πρόκλησης πια. Και το κάνει μάλιστα με αστείες δικαιολογίες, ότι δήθεν εξυπηρετεί τουριστικούς σκοπούς», καταγγέλλει στο documentonews.gr ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Η απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη επιτρέπει ουσιαστικά στο εκπτωτικό χωριό να λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, εκτός από τη δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ζήτημα απασχολεί την επικαιρότητα. Αρχές Ιανουαρίου το υπουργείο Ανάπτυξης δημοσίευσε πάλι διάταξη σε ΦΕΚ που έδινε το δικαίωμα στα συγκεκριμένα εμπορικά κέντρα να ανοίγουν και τις Κυριακές. Υπήρξε στη συνέχεια μπροσφυγή των Εμπόρων, που δικαιώθηκε. 

Με την απόφασή του ο Άδ. Γεωργιάδης άνοιξε διάπλατα την κερκόπορτα για να καθιεωρηθεί η κυριακάτικη εργασία, αντίθετη προς τις επιθυμίες των Μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, μα και των συλλόγων εργαζομένων.

Σύμφωνα με την νέα τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο υπουργείου Υγείας «Κύρωση α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. "Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις": α) 

Προστίθεται στις περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, κατά την περίοδο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, εκτός από την δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου και η περιοχή που βρίσκεται στο Επιχειρηματικό Πάρκο Γιαλού - Άγιος Δημήτριος-Πύργος στον δήμο Σπάτων της Περιφέρειας Αττικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: