ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Νίκος Φίλης: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα μαθητών ...


Στικάκι που αποδεικνύει διαρροή προσωπικών δεδομένων καθηγητών και μαθητών μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης της Cisco την οποία χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε ο Νίκος Φίλης στη Βουλή. Άγνοια για τα στοιχεία δήλωσε αιφνιδιασμένη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία έχει την πολιτική και ποινική ευθύνη διότι ανέθεσε μέσω δωρεάς την τηλεκπαίδευση στην πλατφόρμα της Cisco.


Όπως αποκάλυψε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης τα στοιχεία αντλήθηκαν μέσα από μία απλή αναζήτηση στο Google και περιλαμβάνουν 2.024 εγγραφές εκατοντάδων καθηγητών με κάθε είδους στοιχεία: ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τμήμα, μάθημα, αριθμό μαθητών που συμμετείχαν, διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία, ώρα παραμονής στο τηλεμάθημα και προσωπικές σημειώσεις.

Ο Ν. Φίλης κατέθεσε το στικάκι στη Βουλή επισημαίνοντας στον προεδρεύοντα ότι περιλαμβάνει απόρρητα προσωπικά δεδομένα.
«Θα το εξετάσω με μεγάλο ενδιαφέρον» σχολίασε αμήχανα η Ν. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι «εγώ προσωπικά δεν έχω λάβει τέτοια ενημέρωση σαν αυτή που λέτε».

«Ή δεν το ξέρετε ή το αποκρύπτετε, που είναι έγκλημα», επέμεινε ο Ν. Φίλης ρωτώντας την Ν. Κεραμέως: «βεβαιώνετε τη Βουλή ότι δεν υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων; Βεβαιώνετε ότι είναι οχυρωμένες οι προσωπικότητες των παιδιών και των καθηγητών;»

Πηγή: avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: