ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Στέκονται στο πλευρό του απεργού φοιτητή Βασ. Δημάκη



«Υπερασπιζόμαστε τον Βασίλη Δημάκη χωρίς καμία επιφύλαξη. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του στην μόρφωση, την αξιοπρέπεια και κυρίως την ίδια τη ζωή» σημείωσε με έμφαση η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, σε ανάρτησή της με αφορμή την αναλγησία της Πολιτείας απέναντι στον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη, που ξεκίνησε για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας.


«Η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, με τη συνολική της στάση, την αυταρχική και εκδικητική της συμπεριφορά και πρόσφατα με τις απαράδεκτες και εμπρηστικές δηλώσεις της στο Twitter, έδειξε ότι είναι ακατάλληλη έως και επικίνδυνη για αυτή τη θέση και γι αυτό πρέπει να πάει κανονικά στο σπίτι της πριν είναι πολύ αργά» έγραψε χαρακτηριστικά η Φ. Κούβελα.

Υπόλογη η κυβέρνηση για τη ζωή του Β. Δημάκη

Η απαράδεκτη για ευνομούμενο κράτος εκδικητική πολιτική της Ν.Δ. που στοχοποιεί τον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη τον οποίο ταλαιπωρεί φτάνοντας στα όρια της αντοχής του εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή του για τρίτη φορά.

Με γελοίες αιτιάσεις η Σοφίας Νικολάου, το ΠροΠο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζουν να αρνούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση στον Βασίλη Δημάκη που αναγκάζεται να κατέλθει για τρίφη φορά σε απεργία πείνας.

Η γενική γραμματέας εγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου μαζί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν απόλυτη και αποκλειστική την ευθύνη για την υγεία του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Από χθες ο Βασίλης Δημάκης ανακοίνωσε ότι ξεκινά και πάλι Λευκή απεργία (απεργία πείνας και δίψας). 

«Ο αγώνας του Βασίλη Δημάκη», τονίζειη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, «είναι αγώνας για το αναφαίρετο και θεμελιώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση που ισχύει για όλους τους πολίτες, μέσα και έξω από την φυλακή.

Η στέρηση της ελευθερίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεπάγεται τον αποκλεισμό από την εκπαίδευση.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

«Υπερασπιζόμαστε τον Βασίλη Δημάκη χωρίς καμία επιφύλαξη. 

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του στην μόρφωση, την αξιοπρέπεια και κυρίως την ίδια τη ζωή. Υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο και ας το αρνούνται πεισματικά κάποιοι: ανάλγητα, βάναυσα, απάνθρωπα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε με τον Βασίλη Δημάκη, γιατί με τις πράξεις του, με τον αγώνα που δίνει, ανοίγει δρόμους, δείχνει ένα διαφορετικό ορίζοντα, ένα αντιπαράδειγμα στο σκοταδισμό του εκδικητικού και αδιέξοδου «σωφρονιστικού συστήματος».

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Να σεβαστεί τα δικαιώματα των κρατουμένων, να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσει τη ζωή του Βασίλη Δημάκη, καλεί το αρμόδιο υπουργείο η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αναφορικά με τον  Βασ. Δημάκη, ο οποίος αποφάσισε να κατέλθει από χθες για τρίτη φορά σε απεργία πείνας και δίψας.

«Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα τoυ Ανθρώπου καλεί για πολλοστή φορά την Ελληνική Πολιτεία να σεβαστεί και να διασφαλίσει το δικαίωμα του Βασίλη Δημάκη στην εκπαίδευση. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και υπο συνθήκες υγειονομικού περιορισμού, o κύριος Δημάκης θα μπορούσε να παρακολουθεί τα μαθήματά του, τα οποία γίνονται πλέον εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως», τονίζει η ΕΕΔΑ.


Σία Αναγνωστοπούλου: Η κ. Νικολάου δείχνει αναλγησία

Αναφορικά με τη στάση της γ.γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης απέναντι στον Βασίλη Δημάκη, που διεκδικεί τη συνέχιση της μόρφωσής του, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σχολίασε ότι «παίζει με μια νομιμότητα, όπως τη μεταφράζει η ίδια, σε βάρος ενός νέου ανθρώπου, που το σωφρονιστικό μας σύστημα όχι μόνο επιτρέπει, αλλά ωθεί τους νέους ανθρώπους, που είναι κρατούμενοι να σπουδάσουν και να επανενταχθούν στην κοινωνία, όσο είναι στη φυλακή», και αυτό δεν το αποδέχεται η γ.γ. και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του. «Υπονομεύει τα θεμέλια μιας δημοκρατίας, που έχει φτιαχτεί και σε αυτόν τον πυλώνα, ότι σωφρονίζει και δεν εκδικείται το σωφρονιστικό σύστημα. Η κ. Νικολάου δείχνει αναλγησία και αδιαφορία και απορώ, γιατί μένει ακόμα στη θέση της».


Ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας στο πλευρό του Δημάκη

Ο Γιώργος Νταλάρας έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο fb:

''Δεν θα σας επιτρέψω να με ξανακάνετε αυτό που ήμουν''. Αυτά τα λόγια του Βασίλη Δημάκη ξεκλειδώνουν για δεύτερη φορά την ψυχή μου και με κάνουν να θέλω να σταθώ δίπλα του ανεπιφύλακτα. Ήταν πριν δυο χρόνια όταν μάθαμε για τη μεγάλη υπέρβαση που έκανε αυτό το παιδί. Τελείωσε με άριστα το νυχτερινό σχολείο και μπήκε δεύτερος στο Πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Και τώρα ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης - αδικημένος βάναυσα από το σωφρονιστικό σύστημα - σ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: