ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Ένα χωριό ακόμη χάσαμε σήμερα από τον κορονοϊό!

 


Μάθημα έδωσε στον Μητσοτάκη από το fb ο κ. Μόσιαλος για το πως πείθεις να εμβολιαστεί ένας ανεμβολίαστος!

Ενώ εκατό παρά τρεις είναι οι νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό και καθημερινά χάνουμε ένα μικρό χωριό από την χώρα μας, αίσθηση προκάλεσε η «εντολή» του... Ποντίφικα  Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ελληνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία άλλαξε τις συστάσεις της για την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου  κατά του κορονοϊού.

Έτσι πλέον η αναμνηστική δόση θα γίνεται σε άτομα 18 ετών και άνω θα χορηγείται σε 3 μήνες, τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει λάβει ακόμα σχετική απόφαση, ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμος Φαρμάκου τονίζει ότι η τρίτη δόση μπορεί να χορηγηθεί τουλάχιστον έξι μήνες μετά.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.201. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 957.552 

Η Δυτική Ελλάδα κατέγραψε σήμερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 350 νέα κρούσματα. Σταθερά υψηλά με 203 νέες μολύνσεις η Αχαϊα, ενώ μείωση σημείωσε η Αιτωλοακαρνανία με 101. Η Ηλεία παραμένει χαμηλά με 46 νέα κρούσματα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 97, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.427 θάνατοι. 

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 694. To 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 549 (79.11%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 145 (20.89%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.544 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 422 (ημερήσια μεταβολή -6.84%).

Στο μεταξύ μάθημα έδωσε στον Μητσοτάκη από το fb ο κ. Μόσιαλος, σύμβουλος του Κούλη, για το πως πείθεις να εμβολιαστεί ένας ανεμβολίαστος. Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλ. Μόσιαλου, είναι η παρακάτω:

«Μόλις συζήτησα αναλυτικά με ιδιοκτήτη ταξί για τα εμβόλια. Έβρεχε και κολλήσαμε για αρκετή ώρα στην κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί τρώει πρατόγαλο και χλωροτύρι και θεωρούσε ότι ήταν προστατευμένος. Εξήγησα γιατί δεν είναι.

Θεωρούσε επίσης ότι τα mRNA εμβόλια μένουν στο σώμα μας για πάντα και ίσως προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες. Δεν ισχύει αυτό. Το mRNA μένει στον οργανισμό μας για λίγες ημέρες η εβδομάδες και μετά διαλύεται. Το ερώτημα με το mRNA και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις μου το έχουν θέσει αρκετοί πολίτες τις τελευταίες ημέρες.

Χρειάζεται συστηματική ενημέρωση με υπομονή και κατανόηση όλων των ανησυχιών. Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές η ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες.

Νομίζω ότι τον έπεισα να κάνει το εμβόλιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όχι μόνον εντατικολόγος, αλλά και επιδημιολόγος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: