ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Μνημείο κυνισμού για τις ΜΕΘ

 

Με προκλητικό τρόπο επιχείρησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης να υποβαθμίσει την μελέτη των Τσιπόδρα-Λύτρα για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι η μελέτη απλώς λέει ότι οι γιατροί κάνουν διαλογή ασθενών για τις ΜΕΘ και αφήνουν εκτός τους ηλικιωμένους που δεν έχουν «πολλές πιθανότητες να ζήσουν».

«Οι ΜΕΘ όπως ξέρετε κύριε Τσακαλώτο δεν είναι σαν δόντια δράκου να τα πετάς και να φυτρώνουν. Παραλάβαμε 566 ΜΕΘ, τις πολλαπλασιάσαμε. Σήμερα υπάρχουν 700 για covid. Όταν υπάρχει έλλειψη ΜΕΘ αυξάνεται η θνησιμότητα. Όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων στις υφιστάμενες ΜΕΘ αυξάνεται η θνησιμότητα. Η αιτιώδης σχέση προκύπτει όταν αυτός που έχει μείνει απ’ έξω αν είναι πιο βαριά η περίπτωσή. Αν κάποιος είναι 95 ετών και δυστυχώς έχουν επιλέξει οι γιατροί να βάλουν έναν 38αρη, ο 95 έχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνει. Αυτό λέει η μελέτη, μπορεί να είναι και κάτι άλλο» σημείωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στη Βουλή για τους ισχυρισμούς του.

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τη μελέτη των Τσιόδρα και Λύτρα, είχε δηλώσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας ανενημέρωτος πρωθυπουργός ή είναι ένας πρωθυπουργός ψεύτης και επικίνδυνος.«Βγαίνει η μελέτη που λέει ότι εκτός ΜΕΘ αυξάνει κατά 87% η πιθανότητα να πεθάνει κανείς. Αυτή τη μελέτη θα μπορούσε να την έχει ο πρωθυπουργός από το Μάιο. Απαντήσατε στα πάντα εκτός αυτού. Δεν το ήξερε, δεν το διάβασα, να πει συγγνώμη. Το ήξερε και μας κοροϊδεύει; Απαντήσατε ότι παίζουμε με τους θανάτους, θυμάστε το Μάτι; Θυμάστε ότι ο πρωθυπουργός έλεγε να παραιτηθεί ο Ξανθός επειδή πέθαναν 40 άνθρωποι από την κοινή γρίπη;» σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
(INTIME NEWS/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: