ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Με εξώδικο κατά της Novartis απαντά ο Κ. Φρουζής

Να εμφανιστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και να γνωστοποιήσει ότι δεν είχε πρόσβαση σε εταιρικούς λογαριασμούς καλεί με εξώδικο του την εταιρεία «Novartis» ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρουζής, μοναδικός μέχρι στιγμής κατηγορούμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.


Ο κ. Φρουζής που εργαζόταν ως επικεφαλής στο ελληνικό τμήμα της εταιρείας από το 2007 - 2015, καλεί αντιπρόσωπο της «Novartis» να εμφανισθεί ενώπιον της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, προκειμένου να δηλώσει ότι «ουδεμία πρόσβαση είχα σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό σας, ή της μητρικής εταιρείας, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό προσκομίζοντας ταυτόχρονα την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών σας καθ΄όλο το διάστημα της εργασιακής σχέσης που με συνδέει μαζί σας, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να αποδειχθεί ότι ουδέποτε ανέλαβα ή διακίνησα οποιοδήποτε ποσό από τους λογαριασμούς σας ή της μητρικής σας εταιρείας».

Στο εξώδικό του ο Κωνσταντίνος Φρουζής υποστηρίζει ότι η εναντίον του κατηγορία της δωροδοκίας από κοινού, είναι παντελώς ψευδής ερειδόμενη αποκλειστικά και μόνο στους ανώνυμους μάρτυρες, την οποία και θα αντικρούσει ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή όταν κληθεί σε απολογία.

«Ναι» στη διαβίβαση από τη Novartis Ελλάς

«Ναι» στη διαβίβαση από τη Novartis Ελλάς, προσωπικών δεδομένων προς δημόσιες αρχές των ΗΠΑ, δηλαδή το υπουργείο Δικαιοσύνης (Department of Justice-DOJ) και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission-SEC), είπε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σκοπός είναι να γίνει ενδελεχής έλεγχος από τις αμερικανικές αρχές για τυχόν παραβάσεις του νόμου για «την καταπολέμηση των πρακτικών διαφθοράς στην αλλοδαπή» (Foreign Corrupt Practices Act-FCPA), αλλά και τυχόν διάπραξη ομοσπονδιακών αδικημάτων με βάση την κείμενη νομοθεσία από την εταιρεία και αφορούν πρώην και νυν εργαζόμενους, προμηθευτές, γιατρούς κ.α.

Στο μεταξύ, το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας ανοίγει η αυλαία της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis. Την πρώτη συνεδρίαση αναμένεται να απασχολήσει η εκλογή προεδρείου. Ο Θοδωρής Δρίτσας αναμένεται να προταθεί για πρόεδρος της Επιτροπής.

Η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis θα έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πρωτοδικών, όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση και θα μπορεί να αναθέτει σε εισαγγελέα πλημμελειοδικών, ή εφετών, την διενέργεια ειδικότερων πράξεων σχετικών με το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: