ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Αναστολή απεργίας καθαριστριών - Επείγει επέμβαση του Υπ. Υγείας


Από την πρωινή απεργία των καθαριστριών με την... απρόσμενη στήριξη του σωματείου Πετρόπουλου, ο οποίος είναι διαπρυσίως αντίθετος με την εγγραφή των στο μητρώο του. Φρόντισε όμως να στηρίξει την παραμονή τους στην εργασία του Νοσοκομείου ενώ στο ΔΣ του ιδρύματος στήριξε στην ουσία και την απόλυσή τους, με την συνυπογραφή της απόφασης του ΔΣ του Νοσοκομείου!


Κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Πάτρα εκφράζουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο υπονόμευσης των Πολάκη και Νεφελούδη!


Σε αναστολή της απεργίας τους οδηγήθηκαν οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, καθώς η απειλή του Διοικητή Θόδ. Σερεμέτη να επιστρατεύσει τον Εισαγγελέα καιμ κατ' επέκταση να βρεθούν κατηγορούμενες, επενέργησε καταλυτικά.
Με βλάβη όμως στην ικανότητα της διοικητικής επάρκειάς για τον ίδιο και πολιτικού κόστους  για την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, Αχαΐας, που δεν ενεργοποιήθηκε στον χρόνο που έπρεπε για να αποτρέψει την κατάσταση να φθάσει μέχρις εδώ.
Μία ακόμη επίπτωση έχει να κάνει με την αδόκητη απώλεια αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κομματικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ, που απροσδόκητα ενισχύει σε συνδικαλιστικό επίπεδο  τον χώρο που αντιπαλεύει από την Πάτρα τον ΓΓ του Υπ. Εργασίας Ανδρ. Νεφελούδη, ευρισκόμενον σε ανοικτή αντιπαράθεση με τον ΠΑΣΟΚογενή εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ, πρώην πρόεδρο του σωματείου Καζίνου Ρίου, αλλά και με την υπονόμευση της θέσης του Υφυπ. Υγείας Παύλου Πολάκη, όπου συντεινούσης και της έκφρασης χθες  αντικυβερνητικής άποψης του διοικητή του Νοσοκομείου Ρίου, με αφορμή την μη στελέχωσης της θέσης της Καρδιοχειρουργικής, οδηγεί παρατηρητές του κυβερνητικού χώρου εκφράζουν υποψίες για ύφανση σχεδίου πίεσης προς τον Πρωθυπουργό για απαλλαγή καθηκόντων του υφυπουργού!
Επί του πρακτέου τώρα. Τα στοιχεία οδηγούν στην άποψη πως και ο σημερινός Διο9ικητής του Νοσοκμείου Ρίου είναι ατελώς ενήμερος  για το τι ισχύει και ποιο, για την σύνταξη της προκήρυξης πρόσληψης καθαριστριών.
Πέρα της μη ισχύος του κριτηρίου γυμνασιακών που έθεσε, ένα ακόμη κριτήριο μένει μετέωρο, καθώς δεν γνωρίζει, ως όφειλε, εάν οι εργαζόμενες καλύπτονται από την σύμβασή τους ως σύμβασης έργου, όπως προλήφθηκαν από τον Ιούλιο του 2016, οπότε με τις προϋποθέσεις που θέτει η προκήρυξη μένουν εκτός ή καλύπτονται από την σύμβαση εργασίας στην οποία μετετράπη αυτή του έργου, από Απρίλη του 2017;
Αυτό μένει να το ξεκαθαρίσει ο διοικητής, που ερωτήθηκε από τις Καθαρίστριες σήμερα το μεσημέρι κατά την παρουσία τους στο ΔΣ του Ιδρύματος.
Η επιμονή του Διοικητή στην παρούσα προκήρυξη, που ως φαίνεται συνετάχθη από άτομα μη έχοντα τις απαραίτητες γνώσεις, δημιούργησε το πρόβλημα.
Το περίεργο δε, είναι  ότι σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση αυτή συνυπέγραψε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και πρόεδρος του Σωματείου, ο οποίος εμφανίζεται τώρα υπέρμαχος των Καθαριστριών ενώ είναι γνωστό ότι δεν θέλει την συμμετοχή τους στο Σωματείο "Ιπποκράτης" για να μην αλλοιώνεται ο αριθμός αυτών που τον υποστηρίζουν.
Παράλληλα έστρεψαν  τις καθαρίστριες στο σωματείο "Ιδιωτικών Υπαλλήλων η Ένωση", τύπου πανελλαδικού ομόσπονδου, που ίδρυσε για τους δικούς του λόγους ο κ. Καραγεωργόπουλος.
Μάλιστα στην σύσκεψη που είχε μαζί τους ο εν λόγω στο ΕΚΠάτρας, τους τόνισε ότι είναι παράνομη η απεργία και τους υποσχέθηκε να τις εγγράψει στο μητρώο, να αποστείλει έγγραφο στον κ. Σερεμέτη, ζητώντας του να ξεκαθαρίσει το εργασιακό καθεστώς των Καθαριστριών και φυσικά να αναστείλουν μέχρι την Παρασκευή την απεργία τους.
Και από κεί και έπειτα να συνέλθουν και να αποφασίσουν για περαιτέρω.
Ο δρόμος που διανοίγεται πια φαντάζει και είναι ολισθηρός, με αντιπαράθεση, που υποκρύπτει αντικυβερνητικές ενέργειες, οι οποίες είναι και η επιθυμία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ότι προκύψει, στην περίπτωση εισόδου ιδιωτικών συνεργείων, εφόσον  θα βρίσκονται σε απεργία οι Καθαρίστριες υπό την κάλυψη του Σωματείου Καραγεωργόπουλου!
Η ανάγκη απόσυρσης αυτής της προκήρυξης Σερεμέτη και η κατάρτιση νέας, με στοιχεία που θα καλύπτουν τις υπάρχουσες καθαρίστριες, με αυξημένη μοριοδότηση την τελευταία διετία, θέτοντας και το στοιχείο της προτέρας απασχόλησης στον τομέα Υγείας, είναι ζήτημα διάσωσης ή όχι του κύρους της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Στο Υπουργείο Υγείας πρέπει να αφυπνιστούν και να ενημερωθούν...



Δεν υπάρχουν σχόλια: