ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Αλ. Τσίπρας: Φτηνός επικοινωνιακός αντιπερισπασμός η πρόταση της Ν.Δ.



Για κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού στην υπόθεση Novartis κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.


«Αναρωτιόμουν αν έχει νόημα να έρθουμε εδώ να παρακολουθούμε την άσκηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια φθηνή απόπειρα αντιπερισπασμού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μίλησε για "άσκηση της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη σε μια φτηνή επικοινωνιακή πολιτική αντιπερισπασμού" την οποία, όλως τυχαίως, θυμήθηκαν μετά την υπόθεση Novartis.
«Μιλήσατε για το ηθικό πλεονέκτημα. Τι θέλετε να συγκρίνουμε; Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έναντι της ηθικής του παλαιού κομματικού συστήματος; Κάνατε το λάθος να μιλήσετε εσείς περί οικογενειοκρατίας και για διορισμούς» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Η ευθιξία κύριε Μητσοτάκη είναι μια λέξη που δεν εγγράφεται προφανώς στο δικό σας λεξιλόγιο. Μας κρίνει ο λαός με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Κι αυτό αποδεικνύει το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Η κυρία Αντωνοπούλου παραιτήθηκε και επέστρεψε τα 23.000 ευρώ, εσείς τα 200 εκατομμύρια που πήρατε με θαλασσοδάνεια θα τα επιστρέψετε ποτέ στο ελληνικό δημόσιο;».

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην αντιπολίτευση. «Είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, είναι αδιαπραγμάτευτη η Κυπριακή ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο. Η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορούν να παίζουν».

Σε ό,τι αφορά την προκλητικότητα της Τουρκίας τόνισε πως χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και να σταθμίζουμε τα βήματα μας.

Για τον εαυτό του σημείωσε πως ότι είχε να πει για την Τουρκία τα είπε ενώπιον του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη αν "τολμά" να τα πει και ο ίδιος μπροστά στον κ. Ερντογάν.

Ζήτησε, επίσης, να μείνουν τα εθνικά θέματα έξω από το «γήπεδο της αντιπαράθεσης».

Μην αγχώνεστε, οι εκλογές θα γίνουν στην συνταγματικά καθορισμένη ημερομηνία, θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του '19 και μέχρι τότε δεν θα υπάρχει "σκανδαλολογία", θ έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και οι αθώοι θα είναι αθώοι και οι ένοχοι θα πληρώσουν τις ευθύνες τους, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.



Επανήλθε μετά από αρκετό καιρό στο αίτημα του για εκλογές

Επανήλθε μετά από αρκετό καιρό στο αίτημα του για εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ ζήτησε να μην κλείσει γρήγορα η Προανακριτική για τη Novartis πριν αποκαλυφθεί η «σκευωρία».
Κατά την ομιλία του στη Βουλή, επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής για τους κκ Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς υπάρχουν βαριές ευθύνες της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και την εγκάλεσε ότι υποτίμησε το περιστατικό, όπως έπραξε και στο επεισόδιο στα Ίμια.

Επανέλαβε τις αιτιάσεις του για «διγλωσσία» στην κυβέρνηση ανάμεσα σε κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνηση στο θέμα των Σκοπίων. Ζήτησε δε να προχωρήσει η κυβέρνηση στη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι «είναι αναγκαία θεσμική τομή, για να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, όπως κάνουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας».

Ρώτησε γιατί παρόμοια περιστατικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια: «Μήπως επειδή ουδέποτε θελήσατε να διαμορφώσετε αρραγές εθνικό μέτωπο, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Στην οικονομία σάς πληρώσαμε με δύο αχρείαστα μνημόνια. Στην εξωτερική πολιτική η αδυναμία σας μπορεί να έχει μεγαλύτερο κόστος για τη χώρα», είπε.

Έστειλε όμως και μηνύματα στην Άγκυρα λέγοντας ότι οφείλει να μην αναζητά αφορμές οξύτητας. «Τους τελευταίους μήνες αυξάνει την προκλητικότητα της. Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και τα εθνικά συμφέροντα. Είμαστε φιλειρηνικός λαός, αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από κανένα ως αδυναμία. Δεν διεκδικούμε εδάφη από κανένα, αλλά δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή εθνικής γης. Από τη Σύμη και τη Ρόδο, ζήτησα να κρατήσουμε ψηλά τρεις αρετές. Ψυχραιμία. Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη. Και ενότητα του λαού. Με αυτές τις αρετές πρέπει να πορευτούμε στους ταραγμένους καιρούς μας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.


Πηγή: avgi.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: