ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

24ωρη απεργία στην Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών

«Απαιτούμε από την ανάδοχο εταιρεία να αποπληρώσει άμεσα τα δεδουλευμένα»

24ωρη προειδοποιητική απεργία, των εργαζομένων στα μαγειρεία της Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 23 Μαρτίου το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας. 


Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει:

«Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης και της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, να καλύπτουν ανάγκες σε εργαζόμενους μέσω εργολαβιών και όχι μέσω μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, είναι οι συνάδελφοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε σημείο να μη μπορούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου, αλλά και τους φοιτητές να στηρίξουν την απεργία των εργαζομένων στα μαγειρεία της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου την Παρασκευή 23 Μάρτη 2018 από τις 7.30 π.μ. στο χώρο της Εστίας.

Διεκδικούμε
  • Αποπληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών τους για τους μήνες Δεκέμβριο του 2017, Γενάρη και Φλεβάρη του 2018
  • Τήρηση της σύμβασης που προβλέπει τη χορήγηση ΜΑΠ (Μέσα Ατομικής Προστασίας) -στολών και υποδημάτων- που απαιτούνται για την εργασία τους στα μαγειρεία.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους».
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ»
«Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα μαγειρεία της Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι αύριο Παρασκευή 23 Μαρτίου κινητοποιούνται διεκδικώντας την καταβολή των μισθών Δεκεμβρίου 2017, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018» αναφέρει σε σχετική χθεσινή του ανακοίνωση.
Και συνεχίζει:
«Απαιτούμε από την ανάδοχο εταιρεία να αποπληρώσει άμεσα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους, διότι σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου.
Καλούμε την Κυβέρνηση και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, να μην περιορίζονται σε τυπικές ανακοινώσεις αναγνώρισης των προβλημάτων, αλλά να διασφαλίσουν τακτική ροή χρηματοδότησης και να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου αναδόχου, με ρήτρες που θα διασφαλίζουν τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Καλούμε κάθε συναδέλφισσα/ο μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον εργασιακό της/του χώρο, να μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μας και να ζητήσει τη συνδρομή του συλλόγου στην ιστοσελίδα www.idiotikoi.gr .
Κανένας μόνος απέναντι στο πρόβλημα, όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε την ομηρεία και το φόβο!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: