ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Σκουπίδια παντού στο κέντρο και στα άκρα της πόλης


Ακόμη και οι κάδοι ανακύκλωσης παραμένουν κατάφορτοι επί ημέρες στην πόλη της Πάτρας!

Σταματημό δεν έχουν οι διαμαρτυρίες πολιτών για τις εστίες σκουπιδιών σε διάφορα σημεία της Πάτρας, τα οποία δεν έχουν μαζευτεί για πολλές μέρες και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Η εικόνα που παρατηρείται στο κέντρο της πόλης και στα άκρα είναι απογοητευτική. Ακπομη και οι κάδοι ανακύκλωσης παραμένουν κατάφορτοι σε σημείο που ξεχειλίζει το περιεχόμενό τους. Και τότε γάτες ποντίκια και σκύλοι κάνουν το... πάρτι της ζωής τους!  Να αφήσουν ανεκμετάλλευτη τέτοια... πρόκληση; Δεν γίνεται!

Η Πάτρα που κάποτε την γνωρίσαμε πριγκίπισσα της καθαριότητας και της ομορφιάς, οι παλιοί Πατρινοί, τώρα τείνουν να την ξεχάσουν παντελώς. Οι πλατείες χωρίς λουλούδια. Οι ανθώνες και τα παρτέρια που τις έδιναν πριγκιπική μορφή έχουν εξαφανιστεί. Τα συντριβάνια  των πλατειών, στα Ψηλαλώνια, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Τριών Ναυάρχων και στην Τριών Συμμάχων έχουν πάψει να αναβλύζουν τα έγχρωμα νερά τους τα καλοκαιρινά βράδια, σκορπώντας την αίσθηση κάποιας δροσιάς!

Στα άκρα της πόλης, όπου και συνοικίες με χρόνια παρουσίας τα σκουπίδια κατακλύζουν πεζοδρόμια και άκρα των δρόμων. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, αλλά φωνή βοόντος εν τη πόλει Πελετίδη!

Εδώ και μέρες βρίσκονται πεταμένα σκουπίδια κατά μήκος δρόμων κεντρικών που αποτελούν την νότια είσοδο της πόλης, λες και θέλουν οι Πατρινοί να δείξουν αξιοθέατα της βρωμιάς που τους κατακλύζουν.

Οι περίοικοι αναγνωρίζουν την αγόγγιστη πολιτική οικονομικής ασφυξίας που επιβάλει η κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά μόνον αυτή φταίει, αναρωτούνται σαν ακούν για τις σπατάλες και τις αναθέσεις που γίνονται από την δημοτική Αρχή Πατρέων και την έλλειψη μέριμνας για αναζήτηση ή αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που αποτελούν πηγή ζωής για τους Δήμους, όχι μόνον στην Πάτρα, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε αναπτυγμένες πόλεις οι Δήμοι έχουν συγκροτήσει κατάλληλες δομές για την αναζήτηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που τα... αρπάζουν κυριολεκτικά άμα τη εμφάνισει τους στο διαδίκτυο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: