ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια

ΠΑΣΟΚ: Επετειακές εκδηλώσεις υπό τη σκιά...


Στη μάχη της 3ης Σεπτέμβρη μπαίνουν σήμερα οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ με τον καθένα ξεχωριστά να αναζητά το δικό του… μερίδιο από την επέτειο της ίδρυσης του κινήματος

Η σημερινή ημέρα θεωρείται, κομβική για όλους τους συμμετέχοντες στα δρώμενα του ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου έχουν δώσει όλοι ιδιαίτερη βαρύτητα, μη εξαιρουμένων των υποψηφίων, ενώ μία ημέρα νωρίτερα προσέτρεξε να τιμήσει την 3η Σεπτέμβρη η Άννα Διαμαντοπούλου, επιδιώκοντας να κεντρίσει συνειδήσεις με αναμνήσεις προ πενήντα ετών, που θέλησε να τις ζωντανέψει στον ιστορικό χώρος που συγκροτήθηκε η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρης του 1974 στην Αθήνα!.

Τα σχέδια τεσσάρων υποψηφίων που ορέγονται αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παύλος Γερουλάνος θα παρουσίασε στις 12 το μεσημέρι σε συνάντηση φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του στην Ελλάδα και στον απόδημο Ελληνισμό το σχέδιό του και τα συγκεκριμένα βήματα για την πολιτική και οργανωτική Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο ένα ανοιχτό στην κοινωνία και κυρίαρχο στον πολιτικό του χώρο Κίνημα, έτοιμο να νικήσει και να αναλάβει τα ηνία της χώρας ξανά στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη τότε, Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη τώρα: Το σχέδιο για την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ».

Αντίστοιχα Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην επίσημη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο (19.30) ενώ ομιλίες θα απευθύνουν οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, κ. κ. Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα, θα τιμηθούν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974. Ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για την επόμενη ημέρα του κόμματος, λίγους μήνες προτού ανοίξουν οι κάλπες.

Από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας θα παραστεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση, επιλέγοντας να δείξει την ενότητά του κόμματος. Ενδεικτικό είναι ότι χθες απηύθυνε κάλεσμα στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας από… νωρίς το μήνυμά του: «Σήμερα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράσει και πάλι τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων. Με τομές και ανατροπές, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές. Με σύγκρουση με τα καρτέλ και τα μεγάλα συμφέροντα. Με ουσιαστική αποκέντρωση του κράτους. Για να συμβεί αυτό, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί ξανά σε κίνημα. Ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό στην κοινωνία».

Τη χθεσινή ημέρα επέλεξε για να παρουσιάσει το δικό της σχέδιο και η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία κάλεσε τους φίλους τους στην αίθουσα του ξενοδοχείου όπου στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη. «Μπορούμε να αλλάξουμε πολλά και να μην μένουμε στο "αυτό δεν γίνεται". Για να το πετύχουμε χρειάζεται ανάκτηση εμπιστοσύνης στην πολιτική ευθύνης», είπε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες και από το  ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: