ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


       Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/eHnBfbpicBc
Για την παρακολούθηση της διάβρωσης των ακτών
ΔΕΙΤΕ το βίντεο με υποβρύχια πλάνα από την τοποθέτηση του κυματογράφου στη θαλάσσια περιοχή του Νότιου Λιμένα Πατρών, ο οποίος θα παρέχει σημαντικά στοιχεία σχετικά με το φαινόμενο διάβρωσης των ακτών.
Σημειώνεται πως η τοποθέτηση του κυματογράφου, μαζί με τον υπόλοιπο εγκατασταθέντα εξοπλισμό (μετεωρολογικοί σταθμοί και παλιρροιογράφοι), εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος «TRITON», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 και αποτελεί μία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις Περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας και της Απουλίας.
O συνολικός  προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 858.000 ευρώ με προβλεπόμενη διάρκεια 24 μήνες (Απρίλιος 2018-Απρίλιος 2020). Επικεφαλής Εταίρος είναι η Περιφέρεια Απουλίας και συμμετέχουν ως Εταίροι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ευρώ-Μεσογειακό Κέντρο για την Κλιματική Αλλαγή, το Πανεπιστήμιο Πατρών και ο ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη.



Συνάντηση του Aντιπεριφερειάρχη Π. Σακελλαρόπουλου με την Διοίκηση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, ο Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος Πρόεδρος. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας και ο Γραμματέας του Δ.Σ. Μάκης Μακρής.
Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη συζητήθηκαν πρωτοβουλίες και δράσεις που σχετίζονται με την τόνωση της αγοράς αλλά και τη δημιουργία εορταστικού κλίματος ενόψει των Χριστουγέννων.
«Σε μια δύσκολη εποχή για όλους μας αποτελεί προτεραιότητα η αναζωογόνηση της αγοραστικής κίνησης. Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σακελλαρόπουλος και κατέληξε:
«Η συνεργασία με την Περιφέρεια θα συμβάλλει στην εκπλήρωση του κοινού μας στόχου, στην ενίσχυση της υγιούς τοπικής επιχειρηματικότητας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία εορταστικού κλίματος και με την προβολή της περιοχής μας, ώστε να γίνει η Πάτρα ένας από τους πιο δημοφιλείς γιορτινούς προορισμούς».

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους ωφελούμενους  του Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης
Τα αιτήματα των ωφελουμένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στηρίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, με ψήφισμα που εξέδωσε κατά πλειοψηφία, στη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019.
Επίσης, επισημάνθηκε για μία ακόμα φορά το πάγιο αίτημα για ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με προσλήψεις τακτικού προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν και τις προβλεπόμενες από το οργανόγραμμα θέσεις.
Ειδικότερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε κατά πλειοψηφία Ψήφισμα με το οποίο:
α)  Ζητά από την Κυβέρνηση την προώθηση των διαδικασιών πρόσληψης τακτικού προσωπικού στις Περιφέρειες, σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν και τις προβλεπόμενες από το οργανόγραμμα θέσεις,
β)  Να αναγνωριστεί η σημαντική προσφορά των εργαζομένων στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,
γ)  Να παραταθεί ο χρόνος απασχόλησης όλων των εργαζομένων του Α΄ κύκλου (Δημόσια Πρόσκληση Νο 8/2018) του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στις Υπηρεσίες της Έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας τουλάχιστον έως την πρόσληψη των ωφελούμενων του επόμενου κύκλου που βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού,
δ)  Να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες πιστώσεις, είτε από εθνικούς, είτε από ευρωπαϊκούς πόρους,
ε)   Να εξασφαλιστεί η καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους ωφελούμενους των προγραμμάτων χωρίς αποκλεισμούς μετά το πέρας της απασχόλησής τους,
στ) Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους του Α΄ κύκλου να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και στον Β΄ κύκλο.
Τέλος, όσον αφορά τους 289 συμβασιούχους του Δήμου Πατρέων που συνεχίζουν τον δικαστικό τους αγώνα : Το Περιφερειακό Συμβούλιο τονίζει την αναγκαιότητα της μόνιμης και σταθερής εργασίας των ως άνω εργαζομένων όπως τίθεται στο ψήφισμα του Δήμου Πατρέων του οποίου τη βασιμότητα αναγνωρίζει.

Ορισμοί εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε φορείς και οργανισμούς
Στον ορισμό εκπροσώπων σε φορείς και οργανισμούς που μετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019.
Ειδικότερα, έπειτα από ψηφοφορία που διενεργήθηκε αναδείχθηκαν οι συνολικά εννέα εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), οι οποίοι ανά παράταξη είναι:
Όλα Από την αρχή: Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Αμαλία Βούλγαρη – Πολονύφη, Γιώργος Κοντογιάννης και αναπληρωματικό μέλος η Αγγελική Χαλιμούδρα
Δυτική Ελλάδα: Δικαίωμα στην Πρόοδο: Απόστολος Κατσιφάρας, Κωνσταντούλα Κατσαρή – Μαυραγάνη, Παναγιώτης Μπράμμος και αναπληρωματικά μέλη οι Γιάννης Λύτρας, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και Κωνσταντίνος Καρπέτας
Δυτική Ελλάδα Μπροστά: Δημήτρης Κατσικόπουλος και αναπληρωματικά μέλη οι Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Ευθυμία Γρίνου και Χρήστος Κωστακόπουλος
Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας: Νίκος Καραθανασόπουλος και αναπληρωματικό μέλος ο Νίκος Μωραϊτης
Σύμπραξη «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» - «Οικολογική Δυτική Ελλάδα»: Βασίλης Χατζηλάμπρου με αναπληρωματικά μέλη τους Κωνσταντίνο Κούστα και Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: