'
Να σημειωθεί ότι θέμα άρσης μονιμότητας στο δημόσιο έθετε η τρόικα το 2012. Τότε κουνούσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αποκλίσεις που παρουσιάζονταν στον προϋπολογισμό κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2011, σε σύγκριση με τους στόχους.
"Τα νέα δεδομένα ανεβάζουν το ύψος των καινούριων μέτρων στο επίπεδο των 13 έως 14 δισ. ευρώ, με τα μέτρα του 2012 να ανέρχονται 6 δισ. ευρώ, και τα μέτρα του 2013 – 2014 σε 7 με 8 δισ. ευρώ" έγραφε τότε ο ΣΚΑΙ και για να "βρεθούν αυτά τα χρήματα η τρόικα θα εστιάσει στους κανονισμούς που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς και ζήτημα άρσης της μονιμότητας που υπάρχει στις δημόσιες επιχειρήσεις".
Αντίδραση Φάμελλου στις ψευδολογίες Χατζηδάκη
"Ο κύριος Χατζηδάκης έχει ακόμη το θράσος να εμφανίζεται ως σωτήρας
της ΔΕΗ, καθώς επιμένει να ισχυρίζεται ότι τα βελτιωμένα οικονομικά
αποτελέσματα της εταιρείας επί ΣΥΡΙΖΑ (α’ εξαμήνου) οφείλονται στις
προαποφασισμένες αυξήσεις που αυτός επέβαλε από την 1η Σεπτέμβρη στα
τιμολόγια της ΔΕΗ" επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος
"Η κυβέρνηση, αντί να στοχεύει στην ενίσχυση του ανταγωνισμού στην εμπορία ενέργειας, με διαφάνεια, προς όφελος των καταναλωτών, επιλέγει τη δημιουργία ιδιωτικών μονοπωλίων σε ένα μη ανταγωνιστικό πεδίο. Μία επιλογή που έχει όφελος μόνο για κάποιους ιδιώτες και κόστος για τους καταναλωτές. Μία επιλογή ακόμη που θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου