ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Διαμαρτυρία της Αθήνας προς Στόλτενμπεργκ για τις ευχές στην Άγκυρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 

Σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με την ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην 'Αγκυρα.

H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανάρτησε στο λογαριασμό της στην πλατφόρμα "Χ", συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης», της επετείου δηλαδή που συμπίπτει με την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία το 1922.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση της η LANCOM, αναφέρει:  «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

ΣΥΡΙΖΑ: Το δις εξαμαρτείν της «λογικής του πιστού και δεδομένου συμμάχου»

Η ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος με ανακοίνωση που αφήνει σαφείς αιχμές κατά της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της διπλωματίας.

Πρόκειται για «ένα δις εξαμαρτείν που αποδεικνύει τις επιπτώσεις της λογικής του πιστού και δεδομένου συμμάχου που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στην εξωτερική πολιτική», σημειώνει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Ταυτόχρονα, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει πως «πολλά λέει λέει και η καθυστέρηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να δώσει την πρέπουσα απάντηση, ενώ πέρσι είχε προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: