ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Ανοικτή επιστολή Θεόδωρου Κανελλόπουλου


 

Τραγικά τα στοιχειά της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής στην Πάτρα, από τους "νοσταλγούς" της Κοινωνικής Εξαθλίωσης 


      

Είναι γνωστό ότι τα μεγάλα ψέματα λέγονται, πριν τις εκλογές, κατά την διάρκεια ενός πολέμου και μετά από κυνήγι.

Αυτό έπραξε και με το τελευταίο άρθρο σε κάποια σημεία του, ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ κ. Θόδωρος Τουλγαρίδης.

Επικαλείται ότι η βοήθεια στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι στον πυρήνα της Δημοτικής Αρχής.

Είναι όμως έτσι η αλήθεια;

Ας μιλήσουμε με στοιχεία, χωρίς βέβαια να μηδενίζουμε και συνολικά το έργο που έχει συντελεστεί και από την παρούσα Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας, το χρονικό διάστημα 2014-2023.

Επικαλείται π.χ. ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή κάνει Κοινωνικό Έργο που δεν είχε προηγούμενο, τόσο στην Πάτρα διαχρονικά όσο και σε άλλους Δήμους ανά την Χώρα.

Δηλαδή κύριε Τουλγαρίδη σε άλλους Δήμους δεν υπάρχουν δομές όπως, Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ, Κέντρα Κοινότητας, ΚΔΑΠ, κ.α.;

Υπάρχουν.

Γιατί είναι προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Κράτος και όλοι οι Δήμοι τα αξιοποιούν.

Δηλαδή οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές στην Πάτρα, δεν είχαν συμβάλει στην εφαρμογή και στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων του Δήμου;

Είχαν βάλει και αυτές ένα μικρό λιθαράκι που σκόπιμα αποκρύπτεται από την Δημοτική αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας.

Δεν ήταν πρωτοπόρος ο τέως αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Ευάγγελου Φλωράτου κ. Πέτρος Ρηγάτος, που ίδρυσε την περίοδο 1999-2003 με την Μητρόπολη Πατρών την Τράπεζα Τροφίμων, ένδυσης και παιχνιδιών.

Σήμερα υπάρχουν με άλλη ονομασία και λειτουργούν στο Δήμο Πατρέων.

Ίδρυσε το ταμείο αλληλοβοήθειας για αδύναμες και ευπαθείς οικογένειες του Δήμου, καταβάλλοντας και οικονομική ενίσχυση μέσω του ταμείου του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή Δημαρά π.χ. το 2011, κατέβαλε οικονομικά βοηθήματα σε οικογένειες  ποσού 80.000€.

https://www.thebest.gr/article/117324-?fbclid=IwAR2PhYUCjI6K_8MlrF7vow7wYoIr3lv2Zzx8HV6i-yWgXii3wgfSnU110ds

Στα εννέα (9) χρόνια της θητείας σας πόσα χρήματα και πόσες οικογένειες στηρίξατε οικονομικά;

Δυστυχώς καμία.       

Επικαλείστε ότι στηρίξατε 200 μαθητές από άπορες οικογένειες.

Έχετε απόλυτο δίκιο.

Έναν θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που δημιουργήθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και το βρήκατε όταν αναλάβαται από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Είναι λυπηρό ότι δεν το γνωστοποιούν δημόσια αυτοί που το αποφάσισαν και εφάρμοσαν την δημοτική περίοδο 2010-2014 και σας αφήνουν να το οικειοποιήστε ως Λαϊκή Υποκρισία.

Επικαλείστε ότι στηρίξατε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με μείωση ή απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού στην ΔΕΥΑΠ.

Αποφεύγετε όμως να αναφέρετε τον ακριβή αριθμό των δικαιούχων απαλλαγής, αλλά ότι την πολιτική αυτή Κληρονομήσατε από αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που ως αντιπολίτευση είχατε καταψηφίσει.     

Άραγε σας τιμά και είστε ευχαριστημένος, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δήμου Πατρέων (υπ. αριθ. 15021/10.11.2022), μείωση ή απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη για το 2022 είχαν:

Ø Δεκαέξι (16) άπορες Οικογένειες,

Ø Τριάντα τέσσερις (34) Μονογονεϊκές οικογένειες,

Ø Διακόσια είκοσι έξι (226) Άνεργα ζευγάρια ή άτομα,

Ø Τριακόσια εβδομήντα επτά (337) δικαιούχοι ΚΕΑ.  

Δηλαδή 603 οικογένειες, εκτός των πολυμελών και ΑΜΕΑ, τυγχάνουν την στήριξη του Δήμου Πατρέων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς με στοιχεία.

Όπως πραγματικότητα είναι ότι μήνες τώρα, παρ’ όλο που έχουν εγκριθεί κονδύλια για αγορά συστημάτων seatrac και η τοποθέτησή τους σε παραλίες, καρκινοβατεί η διαγωνιστική διαδικασία στα πλοκάμια της Δημοτικής Αδιαφορίας.

Όπως πραγματικότητα ήταν η επίθεση που δέχθηκε πέρυσι από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας η μητέρα του μικρού μαθητή στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών, γιατί ζήτησε να τοποθετηθεί έγκαιρα ο ανελκυστήρας για να διευκολύνει την πρόσβασή του στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω ότι ήταν παιδί με Ειδικές Δεξιότητες.

Όπως πραγματικότητα είναι η μη λειτουργία χρόνια τώρα η θεραπευτική πισίνα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο με ευθύνη των Δημοτικών Αρχών.  

Όπως πραγματικότητα είναι ότι δεν κάνατε αποδεκτή την πρότασή μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλιου του ΚΟΔΗΠ, για στήριξη της Κιβωτού της Αγάπης αρχές του έτους, με:

Ø Την αγορά από τον ΚΟΔΗΠ και χορήγηση κάθε μήνα στο ίδρυμα «ΚΙΒΩΤΟΣ της ΑΓΑΠΗΣ», τρόφιμα για την σίτιση των φιλοξενούμενων ευάλωτων συνανθρώπων του ιδρύματος, αξιοποιώντας το αντίστοιχο ποσό για την αγορά και διανομή τροφίμων.

Ø Την κάλυψη για κάποιες και συγκεκριμένες ημέρες ανά εβδομάδα το φαγητό, όπου θα παρέχετε από το Δημοτικό εστιατόριο του Δήμου Πατρέων.        

Υποκριτικά φέρατε άλλη εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, για να εκδώσουμε ψήφισμα ενάντια στο Κράτος και τις Κυβερνήσεις.

Λες και ο κάθε Δήμος δεν αποτελεί Κρατική οντότητα.

Αλλά θα μπορούσε κανείς μας να περιμένει κάτι διαφορετικό, από τους γνωστούς νοσταλγούς της Κοινωνικής Εξαθλίωσης ενός λάου, για να έχουν λόγω πολιτικής ύπαρξης.

Υποκριτές, όπου στο 16 Ιουνίου το 2010 καλούσαν με ανακοίνωσή τους την τότε Δημοτική Αρχή, να στήριξη οικονομικά το ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΕΡΙΜΝΑ» περικόπτοντας τις δαπάνες για γιορτές και πανηγύρια.

 https://patrals.gr/archives/1438

Σήμερα ως Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας, αρνούνται να συμβάλουν και να στηρίξουν αυτές τις δομές, γιατί προηγούνται τα λαϊκά γλέντια και οι οικονομικά προκλητικές απευθείας αναθέσεις προμηθευτών.

Όπως αντίστοιχα π.χ. με την φέτα από την Άκολη Αιγίου με τιμή 12,20€ το 2021, όταν στα σούπερ – μάρκετ είχε 6,50€ και την αγοράζαμε στην λιανική περίπου το κιλό.

Κύριε πρόεδρε,

Προσωπικά θα επιθυμούσα να έχετε το θάρρος σε ένα δημόσιο διάλογο, τώρα και προεκλογικά, για να ξεδιπλώσουμε τα ζητήματα που αφορούν την στήριξη των ευπαθών ομάδων του δήμου μέσα από έναν ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό.

Με αντιπαραβολή στοιχείων και επιχειρημάτων.

Ελπίζω να μην το αποφύγετε με φθηνά επιχειρήματα και συκοφαντίες όπως κάνουν κάποιοι άλλοι.

Για να μάθουν και οι πολίτες σε ποια προγράμματα δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε και να εντάξουμε στην κοινωνία συνανθρώπου μας, όπως πχ. στο Στέγαση και Εργασία ή την ενοικίαση κατοικιών για οικογένειες Ρομά που μένουν σε παραπήγματα.

Για να γνωρίσει και να ψηφίσει ο Πατραϊκός λαός πριν την κάλπη των Δημοτικών Εκλογών στις 8 Οκτωβρίου, ποιοι πραγματικά εξυπηρετούν τα συμφέροντά του και ποιοι όχι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: