ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Κύριε Κουρουμπλη, «όχι στο όνομα της Αριστεράς όμως»


Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η φωτογράφιση του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Αχαΐα με τον χρυσαβγίτη Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο, για τον οποίο ο Παν. Κουρουμπλής απολογήθηκε στον Γραμμ. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, ότι «δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά τυχαία συνάντηση».


Όπως ανέφερε στη δημοσίευσή του στο twitter ο πρώην υπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αχαΐα επισκέφθηκε το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, το οποίο εποπτεύει ο Αμβρόσιος, όπου τον υποδέχθηκε «ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος».

Αντί άλλης απάντησης πάντως ο Παν. Κουρουμπλής, κατέβασε τις φωτογραφίες από το twitter και ανέβασε ανάρτηση με την άποψή του ότι η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική.

«Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει» ανέφερε ο και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

ΔΕΙΤΕ τις αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

(1/3) Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.
(2/3) Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.
Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:
(3/3) Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος.Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί.Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει.

«Με τον κ. Αβρόσιο μας χωρίζει μια Χρυσή Αυγή χάος. Και τον ίδιο από εμάς λεωφόροι ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, σοσιαλιστικού και κομμουνιστικού κινήματος για τα δικαιώματα, αλλά μεγάλα κινήματα, αριστερά και μη, για τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων» ανέφερε με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η Αχαιή αναπλ. Υπ.Εξ. Σία Αναγνωστοπούλου.

«Φιλικές επισκέψεις σε 'ηγετικούς' εκπροσώπους του πιο ακραίου συντηρητισμού δεν προσβάλλουν μόνο εκείνον που τις κάνει, ακυρώνοντας τους όποιους δημοκρατικούς του αγώνες στο απώτατο παρελθόν, αλλά πλήττει καίρια τη συλλογική μας προσπάθεια» σημείωσε ο Μ. Σπουρδαλάκης. Όπως τόνισε, «ο αγώνας μας, σήμερα και πάντα, βρίσκεται σταθερά απέναντι σε όσους εμπλέκονται σε τέτοιες πρωτοβουλίες», αφού η πρακτική τους αγνοεί όχι μόνο τη νομική καταδίκη αλλά και την έμπρακτη απέχθεια όλων των δημοκρατικών πολιτικών που αγωνίζονται για την διεύρυνση πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

 «Αν είχε φιλότιμο, θα είχε παραιτηθεί» έγραψε στο Facebook ο Ν. Γραικός.

Ιδιαίτερα καυστική ήταν η ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Καββαδία: «Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λίγες μόλις μέρες πριν, ζήτησε ξεκάθαρα 'να ξαναγυρίσει η Χρυσή Αυγή εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας', όταν δίνουμε μάχες -εντός και εκτός συνόρων- ενάντια στη ρητορική μίσους, όταν έχουμε, από χρόνια, ταχθεί στο πλευρό των 'αόρατων' συνανθρώπων μας, δεν μπορείς να φωτογραφίζεσαι στο πλευρό του ρατσιστή, χουντικού, δηλωμένου χρυσαυγίτη Αμβρόσιου, αμαυρώνοντας τη συλλογική προσπάθεια. Τουλάχιστον, όχι στο όνομά μας...».

Τέλος στο σημερινό άρθρο του Σπ. Ραπανάκη στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, ο δημοσιογράφος αφού παραθέτει αποσπάσματα από τις ρατσιστικές απόψεις Αμβρόσιου, απευθυνόμενος στον υποψήφιο βουλευτή Παν. Κουρουμπλή, μεταξύ άλλων γράφει:

«Καμία σχέση δεν έχουν με την Αριστερά, που σας συμπεριλαμβάνει στο ψηφοδέλτιό της για μια μάχη ενάντια στον φασισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αν κρίνετε ότι θα σας αποφέρει μερικές ψήφους παραπάνω με μία άκρως ξεπερασμένη και απωθητική παλαιοκομματική λογική, δικαίωμά σας. Όχι στο όνομα της Αριστεράς όμως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: