ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Γ. Μπουρνούς για Ισπανία: Η ΝΔ δεν είδε την κατάρρευση!

Μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Χρυσόστομο Λουκά ο κ. Μπουρνούςείπε, «αποφύγαμε την Πασοκοποίηση», αυτή η ατάκα περιγράφει τι έχει συμβεί στο εσωτερικό του σοσιαλιστικού κόμματος στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια. Έτσι βγήκε από αυτή την αυτοκτονική τάση στην οποία βρίσκονται πολλά σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη, όπως και το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα.


Δεν είναι εντυπωσιακό το ποσοστό, άλλα είναι μεγάλη η άνοδος στις έδρες, τους καθιστά τη μεγάλη δύναμη γύρω από την οποία θα χτισθεί η επόμενη κυβέρνηση. Το άθροισμα των Σοσιαλιστών και της συμμαχίας Podemos και Ενωμένης Αριστεράς είναι κοντά στην πλειοψηφία. Θα γίνει προγραμματική συζήτηση και έχει επίσης σημασία και τι στάση θα κρατήσουν τα περιφερειακά κόμματα που έχουν κερδίσει έδρες στο Ισπανικό Κοινοβούλιο.

Όπως εκτίμησε, μέχρι τις 26 Μαΐου, τις Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Ισπανία δεν θα δούμε καινούριο κυβερνητικό σχήμα, όλοι θα κρατηθούν για να μην επηρεαστεί ο προεκλογικός αγώνας.

Σημείωσε επίσης ότι του προκάλεσε έκπληξη ότι στελέχη από την ΝΔ συζητούν για τους Podemos, καθώς ο πολιτικός σεισμός στην Ισπανία είναι ότι το πρώην κόμμα του Ραχόι με τα σκάνδαλα και την οικονομική καταστροφή όχι απλώς κατέρρευσε, αλλά εξευτελίστηκε εκλογικά. Εχασε το 60% εδρών και το 50% ψηφοφόρων του. Θα είναι έκπληξη αν ο πρόεδρος του κόμματος παραμείνει στη θέση του, όπως είπε.

Για την είσοδο του ακροδεξιού Vox στην ισπανική Βουλή, σημείωσε ότι κέρδισε ψήφους από μεσαία στρώματα και πλούσιους, είναι ένα κόμμα της λαϊκιστικής δεξιάς, κάτι σαν το ΛΑΟΣ, αν και έχει στις τάξεις του και ανοικτά Φρανκικούς. Το Vox αντλεί τη δύναμή του ακόμη από μεσαία και ανώτερα στρώματα. Η ψήφος στο Vox είναι φυσικό αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης και της κρίσης αξιοπιστίας λόγω σκανδάλων διαφθοράς. Αυτό τον παράγοντα τον ξεχνούν στην ΝΔ.

ΕΔΩ το ηχητικό:
Γ. Μπουρνούς - 105,5 Στο Κόκκινο - 30 Απριλίου 2019
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: