ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Το Σάββατο «Κλωστή απ΄το φεγγάρι, βελόνι απ΄ τον ήλιο»


 Αφήγηση παραμυθιών για μεγάλα παιδιά και ενήλικες, στην Παναχαΐδος Αθηνάς 2α Κάστρο Πάτρα,  4 Μαΐου ώρα 21.00

To STUDIO EKFRASIS  DERIDA είναι ένα μικρό studio στην Άνω Πόλη πλάι στο  Κάστρο της Πάτρας. ​Έχει στόχο να εξασφαλίζει την εγγύτητα και τη ζεστασιά για μια ανθρώπινη πολιτισμική ανταλλαγή ιδεών ώστε να ανθήσουν η καινοτομία και η δημιουργικότητα. ​Με τρόπο περισσότερο προσωπικό, σε έναν τόπο υποκείμενο στο μικρό, βαθύτερη επιθυμία της ομάδας είναι να φέρουν την τοπική κοινότητα πιο κοντά στην ερμηνευτική τέχνη.


"Κλωστή απ΄το φεγγάρι, βελόνι απ΄τον ήλιο" υφαίνουν τα παραμύθια που θα μοιραστούν η αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή και ο μουσικός Σέργιος Βούλγαρης με τους φίλους του Studio DERIDA, Παπαδιαμαντοπούλου και Παναχαΐδος Αθηνάς 2α Κάστρο Πάτρα, το Σάββατο 4 Μαΐου ώρα 21.00.  

 Πρόκειται για αφήγηση παραμυθιών για μεγάλα παιδιά και ενήλικες
 με την Καλλιόπη Λιαδή

 Αυλούς, κρουστά και έγχορδα παίζει ο Σέργιος Βούλγαρης

Ένας μανδύας που πετάει, ο ήλιος και το φεγγάρι, ένας κυνηγός που επιστρέφει από τον κάτω κόσμο, μια γυναίκα με χέρια από φως, ένας ψαράς που ανακαλύπτει τη λύτρωση μέσα στη θάλασσα μας ταξιδεύουν στον ουρανό, σε ένα βασίλειο μαγεμένο, σε ένα ξέφωτο, σε μια άγρια χαράδρα, στο βυθό. Οι ήρωες των επιλεγμένων παραμυθιών, μέσα από τις περιπέτειες τους, βαδίζουν προς ένα μονοπάτι πνευματικού αναστοχασμού και αποκάλυψης, και όλοι είμαστε καλεσμένοι να τους ακολουθήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί τους.

Τα παραμύθια προέρχονται από την Ελλάδα, τον Καύκασο, τις Φιλιππίνες και την Αφρική. 


Ο μουσικός Σέργιος Βούλγαρης συνοδεύει την αφήγηση με πνευστά, έγχορδα και κρουστά (νέυ, ντουντούκ,  μαντολίνο, κουντούμ, μπεντίρ κ.ά.), και δημιουργεί μελωδικά τοπία και γέφυρες, καθώς τα παραμύθια συνομιλούν με τη μουσική. Τα παραμύθια πλαισιώνονται από τραγούδια που τραγουδάει η Καλλιόπη Λιαδή.

Η αφήγηση απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά και ενήλικες.

Διάρκεια: 75 λεπτά περίπου

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.
Κρατήσεις: 6976860062
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.


Bιογραφικά  συντελεστών  "Κλωστή απ΄το φεγγάρι, βελόνι απ΄ τον ήλιο"

Καλλιόπη Λιαδή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Χίο. Σπούδασε ζωγραφική στο Brooklyn College (CUNY) στη Νέα Υόρκη (1990-1995). Έχει κάνει πολλές διαφορετικές διαδρομές στο χώρο της δημιουργικής έκφρασης (παραγωγή και διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων, επιμέλεια εκθέσεων, συμμετοχή σε εκθέσεις, πολιτιστικά δρώμενα, μουσικά σχήματα κ.ά). Όσες ολοκληρώθηκαν είχαν αίσιο τέλος, ενώ κάποιες εξελίσσονται ακόμα. Σημαντικοί σταθμοί αποτέλεσαν η εγκατάσταση της στη Χίο και η δημιουργία της πολιτιστικής δράσης «Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη» (2006 – 2014).

Τα τελευταία χρόνια μπήκε στον κόσμο της αφηγηματικής τέχνης που τώρα εξερευνά και δημιουργεί εικόνες με τον προφορικό λόγο. Παράλληλα με τις ατομικές της αφηγήσεις, είναι μέλος της ομάδας αφήγησης "Χείλια λένε παραμύθια". Τα τελευταία χρόνια συντονίζει εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στην "Ομάδα έκφρασης και παιχνιδοπλασίας Αερικό".    

Της αρέσει να ακούει παραμύθια, το μπλε του σούρουπου, η ποίηση και η σιωπή. Πιστεύει στη συνεργασία, στην καλή διάθεση και το φως.  

Σέργιος Βούλγαρης

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Πάτρα. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκινά σε μικρή ηλικία παίζοντας μαντολίνο και όντας, επί σειρά ετών, μέλος της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων αλλά και μετέπειτα όντας συνεργάτης της Ορχήστρας των Χρωμάτων σαν εκτελεστής μαντολίνου.
Στη συνέχεια ασχολείται με τον τομέα της παραδοσιακής μουσικής εστιάζοντας σε όργανα έγχορδα, πνευστά και κρουστά της Ελλάδας και της Μέσης Ανατολής.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συμμετέχει σε μουσικά σχήματα με θεματολογία την ελληνική παραδοσιακή μουσική, τη μουσική της Κωνσταντινούπολης και της Μ. Ασίας καθώς και μουσικές κουλτούρες της Μ. Ανατολής.
Ταυτόχρονα συνεργάζεται με σπουδαίους μουσικούς αυτού του πεδίου (Ross Daly, Eυγένιο Βούλγαρη, Μάρκο Σκούλιο) και συμμετέχει σε σχετικά μουσικά σύνολα («Labyrinth Orchestra», «Μodal Scent», «Maye» κ.ά).
Από την πορεία αυτή προκύπτει το ενεργό ενδιαφέρον για έρευνα σχετικά με την έννοια και εφαρμογή του ρυθμού στο ρυθμολόγιο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αλλά και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Επί του παρόντος εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ ολοκληρώνει τις σπουδές του στο ΜΠΣ «Εκπαίδευση ενηλίκων» του ΕΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: