ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ασημακοπούλου γκαίητ: Κατακρατεί τα δεδομένα


Απόδημοι υπέβαλαν αιτήματα στο υπουργείο Εσωτερικών για να τους χορηγηθούν αντίγραφα. Αρνήθηκε να δώσει στους απόδημους τα στοιχεία που ζήτησαν

Νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου και στη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων, με τη στάση της Νίκης Κεραμέως να προκαλεί πολλά ερωτήματα. Όπως καταγγέλλει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος αποδήμων που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, το υπουργείο Εσωτερικών αρνείται να ικανοποιήσει το νόμιμο δικαίωμά τους και να τους δώσει αντίγραφα των δεδομένων που τηρεί για αυτούς.

Συγκεκριμένα, απόδημοι υπέβαλαν αιτήματα στο υπουργείο Εσωτερικών για να τους χορηγηθούν αντίγραφα από τα δεδομένα που τηρεί το υπουργείο σχετικά με τον εκλογικό κατάλογο.

«Αντί όμως το Υπουργείο Εσωτερικών να στείλει αντίγραφα των δεδομένων στους απόδημους που το ζήτησαν, που ήθελαν προφανώς οι άνθρωποι να ενημερωθούν ακριβώς για τον κατάλογο των στοιχείων τους που πράγματι διατηρεί η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τον εκλογικό κατάλογο, το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε μια αυτοματοποιημένη γενικότητα που απλώς αναπαράγει άρθρα και διατάξεις του GDPR χωρίς όμως να ικανοποιεί το δικαίωμα χορήγησης αντιγράφων! Οι απόδημοι για μια ακόμη φορά νιώθουν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών τους κοροϊδεύει και ότι υπάρχει πλήρης περιφρόνηση για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους βάσει του θεσμικού πλαισίου προστασίας δεδομένων» τονίζει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

«Σχετικά με αυτό το θέμα έχω υποβάλλει σήμερα καταγγελία στον DPO του Υπουργείου Εσωτερικών περιμένοντας το θέμα αυτό να λυθεί εντός της επόμενης ημέρας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουμε νέα νομικά μέτρα κατά παντός υπευθύνου προσώπου» καταλήγει ο δικηγόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: