ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Η Ώρα Πατρών τίμησε τους εκτελεσμένους Πατριώτες

 

Συμμετείχε και κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη τους, στις εκδηλώσεις που τελέστηκαν στα Προσφυγικά και στο κτήμα Μουρτζούχου!

O επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι, προς τιμή των εκτελεσμένων, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο των 78 χρόνων από  «Το μπλόκο των Προσφυγικών», εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας της συνοικίας Προσφυγικών και στο κτήμα του «Μουρτζούχου».

Εκεί, στο κτήμα του Γιάννη Μουρτζούχου, εκτός από τους 84 εκτελεσμένους του Μπλόκου των Προσφυγικών  και των γύρω περιοχών Αγίας Φωτεινής, Αγίας Βαρβάρα, στις 4 Δεκεμβρίου 1943, έχει εκτελεστεί το σύνολο των πατριωτών στην περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Πάτρα, κατά το διάστημα από την συνθηκολόγηση του Σεπτεμβρίου 1943 της Ιταλίας με τους Συμμάχους, μέχρι την υποχώρηση των Γερμανών μετά το τριήμερο των μαχών για την απελευθέρωση της πόλης, από τις δυμάμεις του ΕΛΑΣ και της βρετανικής ταξιαρχίας του Τζέλικο, στις 4 Οκτώβρη 1944.

Ø Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την σημερινή εκδήλωση στο κτήμα Μουρτζούχου, σε αυριανή ανάρτηση του Istologiou G. Mosxou

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: