ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Αρ. Μπαλτάς: Τολμηρή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τον Σαμαρά



Ν. Βούτσης: «Μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινίσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα» - Γιάννης Δραγασάκης: Σωστά τα είπε ο Ν. Βούτσης

Στην στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά να εγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να πετύχει την αριστερή παρένθεση αναφέρθηκε ο Αριστείδης Μπαλτάς, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την τοποθέτηση του Νίκου Βούτση στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Παιδείας «(Εντός Παρενθέσεως;)».
«Τα δημοσιεύματα ξεχνούν ότι ο Βούτσης σχολίαζε ένα βιβλίο. Αναφέρεται στη στρατηγική Σαμαρά λίγο πριν το 2015. Η αριστερή παρένθεση ήταν πολιτική εφεύρεση του Σαμαρά. Σήμαινε ότι δεν έβγαινε η τελευταία αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος. Ακόμα και το μέιλ Χαρδούβελη που πήγαινε μέχρι τα άκρα της παραχώρησης που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά δε γινόταν δεκτό» σημείωσε ο Αρ. Μπαλτάς μιλώντας στην τηλεόραση του Kontra.
Όπως είπε, τότε ήρθε στον πρώην πρωθυπουργό η εξής πολιτική έμπνευση: «Επιταχύνω την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και στριμώχνω τον ΣΥΡΙΖΑ στο εξής δίλημμα. Ή ψηφίζεις τον Πρόεδρο που σου θέτω και άρα κατά κάποιο τρόπο ακυρώνεσαι ως αντιπολιτευτική δύναμη ή σε φέρνω σε θέση να ολοκληρώσεις εσύ την 5η αξιολόγηση απολύτως στριμωγμένος οικονομικά».
Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να πάρει μία απόφαση επ’αυτού του διλήμματος. «Η απόφαση που πήρε ήταν αντί να αφήσω να καταστραφεί περισσότερο η χώρα με άλλα δύο χρόνια κυβέρνησης Σαμαρά, προχωράω τολμηρά στο να μη ψηφίσω τον Πρόεδρο που προτείνει η ΝΔ και να γίνουν εκλογές τις οποίες ελπίζω να κερδίσω».
Ο Αρ. Μπαλτάς ανέφερε ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απόδειξη είναι η κατάσταση που παρέλαβε η ΝΔ. «Η χώρα ήταν στα βράχια το 2014, ο κ. Σαμαράς είχε ήδη ρίξει τη χώρα στα βράχια. Το δεύτερο μνημόνιο είχε εξωκείλει πέρα σωτηρίας όπως έλεγαν το ΔΝΤ και οι εταίροι μας, είναι αστείο να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε τη χώρα στα βράχια. Το αποτέλεσμα φαίνεται σήμερα και το ποια χώρα παρέλαβε η ΝΔ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας.


Ν. Βούτσης: Δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινίσεις και για τα αυτονόητα
«Μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινίσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα», σχολιάζει με νόημα ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε δήλωσή του αναφορικά με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην τοποθέτησή του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά.
Όπως σημειώνει, «μιλώντας για τις εμπειρίες διακυβέρνησης, οι οποίες καταγράφονται στο πολύ καλό και χρήσιμο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, επεσήμανα το γεγονός ότι ενώ προγραμματικά -και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού- ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό σοβαρό ενδεχόμενο, από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο -εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο- να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό».
Και καταλήγει ότι «η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα, αποτελεσματικά και σε αυτό το πεδίο».
Γιάννης Δραγασάκης: Σωστά τα είπε ο Ν. Βούτσης
Με σχόλιο του στο twitter ο Γιάννης Δραγασάκης σχολιάζει τα δημοσιεύματα, για τα όσα είπε ο Νίκος Βούτσης σε παρουσίαση του βιβλίου του Αρ. Μπαλτά: «Επειδή διάφοροι σπεύδουν, κακεντρεχώς, να εκμεταλλευθούν οτιδήποτε: Και σοβαρή προετοιμασία είχαμε κάνει & πάντα υπάρχουν θέματα & καταστάσεις πέρα από την όποια προετοιμασία. ΄»
«Ο Νίκος Βούτσης είχε δίκιο για όσους αναζητούν την ουσία & όχι την ατάκα» καταλήγει ο Γιάννης Δραγασάκης.