ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Κωνσταντινόπουλος σε Ανδρουλάκη: «Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν»

O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος INTIME/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Συνεχίζει την επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τονίζοντας ότι «δεν μπορεί κάποιος να του ζητάει δημοκρατικά να πάει σε εκλογές και αυτός να επικαλείται το φόβο των διαγραφών. Είναι σαν να φοβάται τις εκλογές».

Ο ίδιος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας πρόσθεσε ότι οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφή δεν τον φοβίζουν αντίθετα, «μου θύμισε αυτό: Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν, αλλά δεν καταλαβαίνω ότι αυτό δίνει προοπτική, το να επικαλείσαι το φόβο»

Κληθείς να απαντήσει εάν το ΠΑΣΟΚ και η Κεντροαριστερά αντέχουν διαγραφές και νέες διασπάσεις, ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: «Εγώ δεν ξέρω. Εγώ σας λέω τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το πώς το αντιλήφθηκα εγώ. Εγώ δεν καταλαβαίνω όταν κάποιος του λέει να πάει δημοκρατικά στην εκλογή από τη βάση, να λέει ότι εγώ θα σας διαγράψω, θα πάρω μια απόφαση και μετά θα σας διαγράψω. Δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω ότι αν θεωρεί ότι εμείς θα σταματήσουμε να μιλάμε για το φόβο της διαγραφής, αυτό είναι λάθος».

Παράλληλα,  ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δεν μπόρεσε να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τοξικότητα όταν λες σε κάποιον και όταν και εσύ ο ίδιος είχες πει πριν τις εκλογές ότι τρίτη θέση είναι ήττα».

«Και λέω εγώ κάτι πολύ απλό: Αν κάποιος δεν μπορεί να θέσει το δικαίωμα, τη δυνατότητα της αμφισβήτησης του αρχηγού και μάλιστα όταν ο ίδιος έχει πει ότι αν δεν κερδίσω τον Κασσελάκη, δεν μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη;» σημειώνει ο ίδιος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ν. Ανδρουλάκης σχετικά με το πότε θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «δεν θέλει να πάει σε εκλογές. Αν ήθελε να πάει στις εκλογές έχει διαμετρικά ο ίδιος εκφράσει δύο αντίθετες απόψεις:

» Η μία στην αρχή, στην απάντηση σε μένα ότι θα κάνει το 2025 εκλογές και η άλλη που έβγαλε ο ίδιος διαρροή ότι θα κάνει τον Ιούλιο εκλογές. Και νομίζω και τα δύο έχουν τα δικά τους προβλήματα. Εμείς το σκεπτικό που καταθέσαμε είναι ένα σκεπτικό το οποίο λέει ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες και περίπου οκτώ μήνες πριν τις διαδικασίες που λέει το καταστατικό, θα μπορούσε να κάνουμε μια διαδικασία πολιτικής αποτίμησης, εκλογής με πολύ κόσμο, με φερεγγυότητα, όπως είχαμε κάνει και τις προηγούμενες διαδικασίες».

«Δηλαδή να καλέσουμε να υπάρχουν δυνατοί υποψήφιοι και να έρθει πολύς κόσμος. Και βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης, αφού όλοι εκτιμούμε ότι κάποια στιγμή μπορεί να πάει σε πρόωρες εκλογές, να είναι προετοιμασμένη η παράταξη για το πολιτικό πλαίσιο της επόμενης μέρας και τη διεύρυνση».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ πρέπει να πάει το κόμμα στις κάλπες το αργότερο μέχρι το Δεκέμβρη του 2024 ενώ σημείωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

«Το ζητούμενο είναι τι βοηθάει την παράταξη αυτή τη στιγμή να γίνει σωστά. Εγώ είπα ότι είναι σωστό χρονικά να γίνουν εκλογές εντός του 2024, το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο του 2024, όπου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και οι οποίες θα περιλαμβάνουν: την αποτίμηση των εκλογών, θα έχουν πολιτικό πλαίσιο και συζήτηση για πολιτικές μέσα από συνδιάσκεψη» σημείωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε: «Έχουν το μανιφέστο του κάθε υποψηφίου για το πώς θέλει το ΠΑΣΟΚ και την επόμενη μέρα της διεύρυνσης, έχει τις εκλογές από τη βάση, μια δυναμική διαδικασία και καταλήγει με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου φτιάχνει ουσιαστικά τους πυλώνες πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία (…). Κανένας δεν είπε να παραιτηθεί ο Ανδρουλάκης. Είπαν να προχωρήσει στην εκλογική διαδικασία γιατί σεβόμαστε το δικαίωμά του να είναι υποψήφιος».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν είναι «βολικός» ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε πώς «ό,τι κόμμα υπάρχει μέχρι 14% είναι βολικό για το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: