ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Θ. Τζάκρη: Η κοινωνία έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα

 

Και να γράψει ένα κεφάλαιο προόδου από το οποίο η ΝΔ θα απουσιάζει

Σημεία ομιλίας της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ολομέλεια επί της συζήτησης του σ/ν του υπουργείου Οικονομικών:

Κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118 για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, λήψη μέτρων προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/858 σχετικά με το πιλοτικό καθεστώς υποδομών της αγοράς που βασίζονται σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, ειδικότερες ρυθμίσεις για τα οχήματα και τη δημόσια περιουσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών», την Πέμπτη 20/6/2024, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κα. Θεοδώρα Τζάκρη, αναφέρθηκε, καταρχάς, στην αναλγησία και στην αλαζονεία της Κυβέρνησης, που αγνοεί σκόπιμα τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, αναπτύσσοντας, κατά την προσφιλή τακτική της, κοινωνικούς αυτοματισμούς μεταξύ των διάφορων κοινωνικών και οικονομικών ομάδων. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκφράζοντας την συνολική αντίθεσή του, επανακατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του αντισυνταγματικού τεκμαρτού εισοδήματος και για μια σειρά προβλέψεων και ρυθμίσεων προστασίας της μεσαίας τάξης από την υπερφορολόγηση.

Η κ. Τζάκρη υπογράμμισε ακόμη την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην τροπολογία που κατατέθηκε για την παράταση τόσο των αρχικών όσο και των ετήσιων δηλώσεων πόθεν έσχες από τα υπόχρεα πρόσωπα μέχρι τις 31/12 εκάστου έτους, με την παράλογη ρύθμιση να μπορούν όσοι το επιθυμούν να την υποβάλουν μέχρι 30/6, αλλά ακόμα και αυτοί να είναι υποχρεωμένοι να την επανυποβάλουν, χωρίς να ελεγχθούν, μέχρι το τέλος του έτους. «Έρχεται η ώρα σας να ερευνηθεί το πόθεν και όχι μόνο το έσχες. Και επειδή σας έχει πιάσει πανικός μετά το 28%, πάτε να μαγειρέψετε μέχρι το Δεκέμβρη το πόθεν. Εμείς καταψηφίζουμε αυτή την επαίσχυντη τροπολογία και απαιτούμε μέχρι 30-6 όλοι και όλες οι υπόχρεοι και οι υπόχρεες να υποβάλουν το πόθεν έσχες για το 2023» είπε η κ. Τζάκρη.
Επιπλέον, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατατέθηκε τροπολογία, με την οποία προβλέπονται αλλαγές στο περιεχόμενο της δήλωσης πόθεν έσχες και στην υποχρέωση ανάρτησης αποδεικτικών εγγράφων που αφορούν στις υποχρεώσεις από δάνεια των πολιτικών, καθώς και στην υποχρεωτική ανάρτηση στον διαδικτυακό ιστότοπο (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ) των ισολογισμών, αλλά και του ακριβούς ποσού που θα πληρωθεί για κάθε επιμέρους δαπάνη από τα πολιτικά κόμματα.
Από την πλευρά της κ. Τζάκρη εξέφρασε σθεναρή αντίθεση σε ό,τι αφορά στην τροπολογία του κ. Χατζηδάκη για τη ΛΑΡΚΟ, η οποία επιτρέπει στον διαχειριστή να την παραδώσει στον ανάδοχο σε παύση λειτουργίας σε βάρος των εργαζομένων της, αλλά και τη ρύθμιση που ορίζει ότι για να ασκηθεί δίωξη σε τραπεζικά στελέχη για ατασθαλίες θα πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί παράβαση από δύο επιθεωρητές της Τράπεζας της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: