ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Σκράπες με ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων

 

 

«Στόχος είναι να μετατρέψουμε τις 8 θυγατρικές του Υπερταμείου σε  ''μικρές ΔΕΗ''» προσλαμβάνοντας καλοπλήρωμένα γκόλντεν μπόις του ιδιωτικού τομέα!

Η διαγωνιστική διαδικασία υπό τον ΑΣΕΠ με την οποία ξεκίνησε και στην πράξη η αναζήτηση των υποψηφίων που θα αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης στον κρίσιμο τομέα της Υγείας, αποδείχθηκε στην κυριολεξία δοκιμασία για το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων, που φάνηκαν αδιάβαστοι!.

Υπενθυμίζεται πως στο τεστ δεξιοτήτων πήραν μέρος 1.034 υποψήφιοι, από τους συνολικά 1.101 υποψηφίους που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής. Σύμφωνα, δε, με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Θάνο Παπαϊωάννου, ο διαγωνισμός αυτός, που είναι η πρώτη φάση για την επιλογή διοικήσεων των ΥΠΕ (21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών) και των νοσοκομείων (152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών), αποτελεί μια σημαντική καινοτομία.

Οι ενότητες του Παραγωγικού και Επαγωγικού Συλλογισμού καθώς και της Διαχείρισης Εργασιακών Σεναρίων φαίνεται πως δυσκόλεψαν αρκετά τους υποψήφιους διοικητές και αναπληρωτές σε Υγειονομικές Περιφέρειες ή νοσοκομεία, με τον χρόνο να αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος εχθρός τους. Για τους μεγαλύτερης ηλικίας υποψηφίους το γεγονός ότι εξετάστηκαν ηλεκτρονικά αποτέλεσε ακόμα μία τροχοπέδη.

Τουτέστιν απεδείχθησαν ''σκράπες'' περί τα γραπτά και ειδικά στην εξέταση περί ηλεκτρονικών. Κι αφού αποδεικνύονται ανίκανοι στον διαγωνισμό, προσλαμβάνουμε με ανάθεση τα δικά μας παιδιά!

Των παραπάνω δοθέντων αναλαμβάνει ο διαλυτής των δημόσιων υπηρεσιών να εξυπηρετήσει τον ιδιωτικό τομέα, μέσω αναθέσεων παρακάμπτοντας  εμπόδια που θα προκύψουν από γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.  

Γιαυτό, προχωρεί σε προσλήψεις στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα με υψηλότερες αμοιβές και εκτός μισθολογίου, φέρνοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά κυρίως στις μεταφορές και στα ΕΛΤΑ. Πάντα με υπόδειγμα την αποτυχία  των υποψηφίων διοικητών για τα νοσοκομεία!

Στόχος είναι να μετατρέψουμε τις 8 θυγατρικές του Υπερταμείου σε  «μικρές ΔΕΗ» υιοθετώντας ένα πιο υγιές, σύγχρονο και ευέλικτο μοντέλο λειτουργίας που θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών τους» δήλωσε.

«Όσον αφορά στα ΕΛΤΑ, ο Κ. Χατζηδάκης δηλώνοντας ότι «θέλουμε να κάνουμε κάτι που έγινε στη ΔΕΗ» σημείωσε πως «δεν μπορούν να παραμείνουν ως έχουν, χρειάζονται βήματα δραστικού εκσυγχρονισμού».

Και αυτόν τον εκσυγχρονισμό των αναζητά ναν τον βρει στους κολλητούς του του ιδιωτικού τομέα, που θα ανεβάσουν τις τιμές για των νπολίτη, όπως ακριβώς κάνει η ΔΕΗ εδώ και τρία χρόνια  με αφορμήν τον πόλεμο της Ουκρανίας!

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο, τις βασικές διατάξεις του οποίου παρουσίασε σήμερα  Τρίτη ο Κωστής Χατζηδάκης, και με το οποίο περιορίζεται ακόμη περισσότερο το κράτος, αφορά στον ΟΑΣΑ, στην ΟΣΥ, στη ΣΤΑΣΥ, στα ΕΛΤΑ, στη Hellexpo-ΔΕΘ, στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, στη ΓΑΙΑ ΟΣΕ, στις Ελληνικές Αλυκές και στη Διώρυγα Κορίνθου.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης με το ίδιο νομοσχέδιο, βγάζει τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων από τα πειθαρχικά συμβούλια, για να μην έχει καμία αντίσταση, δηλώνοντας μάλιστα ότι «τα πειθαρχικά συμβούλια είναι όργανα ελέγχου. Δεν είναι κριτές οι συνδικαλιστές».

Παράλληλα στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η απορρόφηση του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ από το Υπερταμείο, καθώς επίσης και η δημιουργία Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου με συνεισφορά 300 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο και δεδηλωμένη την πρόθεση συμμετοχής της ΕΤΕπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: